Şehrimiz Valisi, Belediye Başkanından Muhtarlar Günü Mesajı

Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık, hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.

Şehrimiz Valisi, Belediye Başkanından Muhtarlar Günü Mesajı
18 Ekim 2020 - 08:49 - Güncelleme: 18 Ekim 2020 - 15:58
Vali Abdullah Ayaz, 19 Ekim ''Muhtarlar Günü'' nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Vali Ayaz, mesajında şunları kaydetti:

Ülkemizde muhtarlık müessesesinin kurulduğu gün olan 19 Ekim 1829’un yıl dönümü “Muhtarlar Günü” olarak kutlanmaktadır.

Muhtarlık müessesesi, mahalli demokrasinin en eski örneğidir. 19 Ekim gününün, kamu hizmetinin köylerimize ve mahallelerimize düzenli, hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında mühim bir görev üstlenen muhtarlarımızın günü olarak belirlenmesi; devletimiz ve hükümetimizce muhtarlarımıza verilen önem ve değerin göstergesidir.

Devletimizin köy ve mahallelerimizdeki kurumsal temsilciliği konumunda olan muhtarlıklarımız, insan ve hizmet odaklı anlayışın icrasında büyük bir öneme sahiptir. Modern kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getiren muhtarlarımız, halkımızın talep ve ihtiyaçlarını yetkili makamlara arz ederek çözüme vesile olmak hususunda son dönemde daha iyi imkânlara kavuşmuşlardır.

Vatandaşlarımızın kamu ve mahalli idarelerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşması için bir köprü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyor, kendilerine sağlık, mutluluk ve görevlerinde başarılar diliyorum.


Abdullah Ayaz => Çankırı Valisi

Başkan Esen Muhtarların Özel Gününü Kutladı

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebeti ile bir mesaj yayımladı. Mahalle muhtarlarının 1829 yılından bu yana idari yapı içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Esen, hizmetin halka daha fazla yakınlaştırılmasında, halkın beklentilerinin daha hızlı ve etkili bir şekilde çözüme kavuşturulmasında muhtarlar ile iş birliği halinde çalışmanın bir şehrin ileriye dönük geliştirilmesinde önemli bir paya sahip olduğunu vurguladı.

Başkan Esen, devlet ile vatandaş arasında sağlam bir köprü vazifesi gören muhtarların, halkın haklarının korunmasında ve hizmetlerin vatandaşa eşit olarak ulaştırılmasında itimat edilen kişi olduğunu söyledi.

Esen, mesajını şu ifadeler ile sürdürdü:

“Belediyecilik hizmetlerinde ve şehrin yönetiminde bize yarenlik eden kıymetli muhtarlarımız ile birlikte ortak akılda buluşarak şehrimiz için daha güzel hizmetlere imza atmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş muhtarlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.” dedi.


İsmail Hakkı Esen=>Çankırı Belediye Başkanı

www.haberci18.com İnternet Medyasının Muhtarlar Günü Kutlama Mesajı

Yönetmen Mustafa Çelik, ''Dеmоkrаsi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatı, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.

Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık, hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.

Hem milleti, hem devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın ′19 Ekim Muhtarlar Günü′nü kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.'' Dedi.
 
 
Bu haber 3802 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum