Şerafettin Arık İsmi Yaşatılıyor

İlimiz 2023-2024 futbol sezonunda oynanacak olan 1.Amatör Küme Futbol sezonunun adı “Şerafettin Arık” (Şeref Kalfa) sezonu oldu.

Şerafettin Arık İsmi Yaşatılıyor
28 Ocak 2024 - 09:46 - Güncelleme: 28 Ocak 2024 - 09:51
İlimiz 2023-2024 futbol sezonunda oynanacak olan 1.Amatör Küme Futbol sezonunun adı “Şerafettin Arık” (Şeref Kalfa) sezonu oldu.

1927 yılında Çankırı da doğan Şerafettin Arık ( Şeref Kalfa), 4 erkek kardeşin en büyüğü olarak dünyaya gelmiştir. Babasının erken yaşta vefatından sonra fırıncı olarak iş hayatına atılan Şeref Bey aynı zaman da 1942 senesinde 15 yaşında iken tek Futbol Kulübü olan Çankırı Gençlik Sporda Futbol hayatına başlamıştır.

Tüm kategorilerde 1969 senesine kadar sporculuk yapmıştır. 1969-1970 yıllarında kurulan Çankırı Karatekin Gençlik Sporda yönetici olarak göreve başlamıştır. Yönetici olduğu kulüpte Yöneticilik harici Antrenörlük, Malzemecilik de yapmıştır. Kendisi Çankırı’da mahalle ve sokak aralarından tüm spor sever gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak sporcu yetişmesinde, Çankırı’nın şeref abisi şeref babası olmuştur. 6 Aralık 2021 de vefat eden 74 yıllık ömrünü Çankırı Futboluna her kademede geçiren, Sayısız futbolcunun ve yöneticinin yetişmesine vesile olan futbol adamıdır.


Çankırı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı ve Çankırı Futbol İl Temsilciliği olarak Türkiye Futbol Federasyonuna yapılan başvurumuz kabul edilerek 2023-2024 1.Amatör Küme Futbol sezonunun adı “Şerafettin Arık” (Şeref Kalfa) sezonu olarak oynatılmasına karar verilmiştir.

Bu haber 2068 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • İbrahim BAYRAK
    3 ay önce
    Amatör ruh budur. Amatör futbol için top toplayıcılıktan antrenörlüğe yöneticiliğe uzanan hiçbir karşılık beklemeden gençlerin her şeyiyle ilgilenen gerçek amatör ruhlu futbol sever. Ruhun şad olsun, nur içinde yat, toprağın bol olsun. Allah rahmet etsin. O günleri yaşamış birisi olarak gerçekten çok duygulandım Çünkü hiçbir karşılık beklemeden maddi manevi sonuna kadar ver insan.. Çankırı dan ayrıldığım 12 yılda ilde yaşatılan en güzel olay. Emeği geçenleri kutluyorum.