Mehmet Ali Karamemiş'in Mutlu Günü

2005 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ülkenize yatırım yapın” davetiyle Türkiye’ye gelen ve çeşitli yatırımlar gerçekleştiren iş insanı Mehmet Ali Karamemiş de, eşi ile birlikte...devamını okuyunuz.

Mehmet Ali Karamemiş'in Mutlu Günü
28 Mart 2022 - 21:19
Çankırılı başarılı iş insanı Mehmet Ali Karamemiş’in oğlu Seyid Karamemiş dünya evine girdi.

Çankırı’dan çıkıp Avustralya’da büyük bir başarı hikayesine imza atan iş insanı Mehmet Ali Karamemiş’in 4. evladı Seyid Karamemiş 27 yaşında hayatını Sezen Kavas Hanımefendi ile birleştirdi.

Avustralya’nın Melbourne şehrinde gerçekleştirilen düğüne çoğunluğu Türklerden oluşan çok sayıda milletten davetliler katıldı.

2005 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ülkenize yatırım yapın” davetiyle Türkiye’ye gelen ve çeşitli yatırımlar gerçekleştiren iş insanı Mehmet Ali Karamemiş de, eşi ile birlikte Türkiye’den Avustralya’ya giderek düğün hazırlıklarına ve düğün törenine iştirak etti.

Karamemiş tarafından Türkiye’den götürülen kına malzemeleri ve geleneksel kıyafetler ile Türk usulü gerçekleştirilen düğün Avustralya’da yaşayan Türk dünyasını da bir araya getirdi.

Karamemiş’in Müthiş Bir Başarı Hikayesi Var

Çankırı’nın Orta ilçesi Kalfat Köyü’nde doğan ve çocukluk ve gençlik dönemini köyde geçiren iş insanı Mehmet Ali Karamemiş, Çankırı Merkez Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Bölümü’nde okuduktan sonra Ankara’ya yerleşti. Bir süre Siteler’de mobilya imalathanesinde çalışan Karamemiş, daha sonra bir süre taksi şoförlüğü yaptı. Ablasının daveti üzerine genç yaşta eşi ve 3 çocuğu ile birlikte Avustralya’ya göç eden iş insanı Mehmet Ali Karamemiş Ford Otomotiv fabrikasında işçi olarak çalışmaya başladı. Bir süre sonra mobilyacılık mesleğine geri dönen ve evinin garajını atölyeye çeviren iş insanı Mehmet Ali Karamemiş’in kendi imalathanesinde ürettiği ürünler Avustralya’da yaşayan tüm milletlerden vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü Kaliteli, hızlı ve güvenilir ürünleri müşterilere sunması sebebiyle her geçen gün büyüyen ve gelişen bir ivme yakaladı. Gece gündüz demeden evinin garajındaki atölyede üretim yapan iş insanı Mehmet Ali Karamemiş, her geçen gün işini büyüttü. Bugün yüzlerce personelin çalıştığı, binlerce açık ve kapalı alana sahip üretim tesislerine sahip olan iş insanı Mehmet Ali Karamemiş, Avustralya’nın 5 büyük mobilya markasından birisinin sahibi konumunda bulunuyor. Şirketlerin yönetimini profesyonel yöneticilere ve oğullarına teslim eden iş insanı Mehmet Ali Karamemiş, 2005 yılından bu yana Ankara’da ikamet ediyor. Avustralya’da sadece iş dünyasında değil, sivil toplum camiasında da tanınan Karamemis & Co Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Karamemiş, T.C. Başbakanlık YTB Danışma Kurulu Onur Üyeliği, Dünya Türk İş Konseyi ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Asya Pasifik Başkan Yardımcılığı, Avustralya Türk Sanayici İş Adamları Derneği Başkanlığı, Melbourne Ticaret Odası Başkanlığı gibi görevlerde de bulundu.

Türkiye’den giden üst düzey devlet ve hükümet yetkilileri ve iş dünyası heyetlerine de bölgede mihmandarlık yaptı. TBMM Onur Ödülü, Avustralya’da Yılın İş Adamı Ödülü, Avustralya İhracat Ödülü ve Türkiye’de Uluslararası Başarı Ödülü sahibi Mehmet Ali Karamemiş bir süredir aktif siyasete adım atarak, İYİ Parti Genel Merkez Uluslararası Politikalar Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.










Bu haber 4615 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum