TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Çankırı'da

Bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için Çankırı’ya gelen Şentop’u Belediye Hizmet Binası önünde ekibi ile birlikte Başkan İsmail Hakkı Esen karşıladı.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Çankırı'da
15 Ekim 2021 - 20:43 - Güncelleme: 15 Ekim 2021 - 20:56
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, "Şehitler, Gaziler, Yaranlar, Kaya Tuzunun Başkenti Çankırı’da"

Meclis Başkanı Şentop Başkan Esen’i Ziyaret Etti

Kara yolu ile Çankırı'ya gelen Şentop, kent meydanında, Vali Vekili Şahin Bayhan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Milletvekili Salim Çivitçioğlu, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, AK Parti İl, İlçe, MHP Çankırı İl, İlçe Başkanları ve kurum müdürleri tarafından Müze önünde karşılandı.

Şentop'un Çankırı'daki ilk durağı, Çankırı Belediyesi oldu.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Çankırı Belediyesi’ni ziyaret etti.

Bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için Çankırı’ya gelen Şentop’u Belediye Hizmet Binası önünde ekibi ile birlikte Başkan İsmail Hakkı Esen karşıladı.

TBMM Başkanı Şentop, Çankırı Belediyesi şeref defterini imzaladı. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Şentop, Çankırı ve belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Esen’i çalışmalarından dolayı tebrik etti. Makamda ağırlanan heyete Çankırı’nın coğrafi işaret ile tescillenmiş yöresel ürünlerinden de ikram edildi. Şeref defterini imzalayan Şentop’a “Çankırı Kaplanı” hediye edildi.

Çankırı Belediyesi ziyaretinin ardından, cuma namazını kılmak üzere Büyük Camii (Sultan Süleyman Camiine) gitti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Çankırı Belediyesinden Sultan Süleyman Cami'ye kadar yürüyerek vatandaşları selamladı. Şentop, Mehmet Akif Ersoy’ un 15 Ekim 1920 Cuma günü Sultan Süleyman Cami'de verdiği vaazın 101. yıl dönümünde camiyi ziyaret ederek cuma namazını kıldı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Okul Ziyaretinde Konuştu

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Gençlerimize, çocuklarımıza mümkün olan en iyi eğitim öğretimi verebilmek için, Türkiye’nin geleceğini en iyi şekilde yetiştirebilmek için gayret sarf ediyoruz." dedi.

Şentop, Hacı Murad-ı Veli Anadolu İmam Hatip Ortaokulunu ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 18 milyondan fazla ortaöğretim öğrencisi olduğunu söyledi. Eğitimde önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirten Şentop, "Cumhurbaşkanımızın özel dikkat ve hassasiyetleri ile uzun zamandır fiziki mekanlar iyileştirilerek öğretmen sayısı artırıldı. 1 milyonun üzerinde öğretmenimiz var. Bunun 600 binden fazlası son 20 yılda alınmış öğretmenlerimiz." diye konuştu.

Gençlere her türlü desteği verdiklerini dile getiren Şentop, "Gençlerimize, çocuklarımıza mümkün olan en iyi eğitim öğretimi verebilmek için Türkiye'nin geleceğini en iyi şekilde yetiştirebilmek için gayret sarf ediyoruz. Her türlü alanda okulları çeşitlendirerek özellikle proje okulları ile öğrencilerimizin kabiliyetlerini daha da geliştirecekleri imkanlar sunmaya çalışıyoruz." dedi.

Hafızlık eğitimine de değinen Şentop, şunları kaydetti:

"Bizim milletimizde tarih boyunca hafızlığa önem verilmiştir. Hafızlık bir lakaptır.

Daha önce bu imkanlar azdı. Hafızlık yapabilmek için okul hayatından ayrı kalmak gerekiyordu. Tamamladıktan sonra tekrar okula dönmek gibi durumlar vardı. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, onun kararlılığıyla proje okulları arasına hafızlık proje okulları da konuldu. Böylece okul hayatına ara vermeden hafızlığı yapabilme imkanı ortaya çıktı. Hafızlığı önemseyen, okul hayatını önemseyen aileler için büyük imkan. Şimdi artık okul hayatını, ders başarısını önemseyen aileler de çocuklarını hafızlığa gönderebiliyor. Bu çok önemli bir kazanım." 
Şentop, öğrencilerle fotoğraf çektirdikten sonra okuldan ayrıldı.

Meclis Başkanı Şentop'a "Fahri Doktora" Unvanı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop'a, akademik açılış törenine katıldığı Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından "fahri doktora" unvanı verildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop Çankırı'da ziyaretlerini sürdürmeye devam ediyor. Meclis Başkanı Şentop beraberindeki heyetle birlikte Hacı Muradı Veli İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret ederek, proje ile hafız olan öğrencilerle bir araya geldi. Daha sonrasında Meclis Başkanı Şentop, Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) akademik açılış programına katıldı. Şentop katıldığı programda Milli Mücadele Dönemi ve Mehmet Akif Ersoy'un Çankırı'ya gelişinin 101. yıl dönümüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Önemli bir hatırayı andıkları için mutlu olduklarını belirten Meclis Başkanı Şentop, "Bugün 15 Ekim. İstiklal Şairimiz Mehmed Akif Beyin Çankırı'ya gelişinin 101. yıl dönümü. Aynı gün, bu yıl cumaya müsadif oldu. Aynı saatlerde, aynı camide, aynı iman ve aynı heyecana sahip insanlar olarak, onlar gibi cuma namazımızı eda ettik. Bu mübarek hatırayı anmak, anlamak ve hatırlatmak için buradayız. Başta Milli Şairimiz Mehmed Akif Bey olmak üzere, Milli Mücadelemizin Çankırı'daki kahramanlarını yad ediyorum" dedi.

Yapılan konuşma sonrasında, ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi tarafından Meclis Başkanı Şentop'a "fahri doktora" unvanı verildi.

 
Bu haber 3671 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum