Çankırı'da UMKE 23. Bölge Tatbikatı Düzenlendi

Çankırı'da İl Sağlık Müdürlüğü UMKE birimi koordinasyonunda gerçekleşen tatbikatta, öğrenci yurdunun mutfak bölümünde patlama ve yangın senaryosu uygulandı.

Çankırı'da UMKE 23. Bölge Tatbikatı Düzenlendi
01 Haziran 2024 - 18:05 - Güncelleme: 02 Haziran 2024 - 15:15
Ankara kara yolu Ballıca mevkisinde düzenlenen tatbikata, Çankırı'nın yanı sıra Sinop ve Kastamonu'dan UMKE, 112, AFAD, polis, itfaiye, İl Jandarma Komutanlığı Tehlikeli Madde İmha Ekibi, Kargaz ve Enerjisa ekipleri katıldı.

Patlama Sonrası Kurtarma Operasyonu

Çankırı’da UMKE Koordinasyonunda Gerçekleşen Patlama Sonrası Kurtarma Operasyonu

Çankırı'da İl Sağlık Müdürlüğü UMKE birimi koordinasyonunda gerçekleşen tatbikatta, öğrenci yurdunun mutfak bölümünde patlama ve yangın senaryosu uygulandı. 17 yaralı ve 3 ölü vaka ekipler tarafından tahliye edildi. Tatbikat, dron ile havadan görüntülendi ve katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

Senaryo Gereği Kurtarma Operasyonu Gerçeği Aratmadı

Çankırı'da İl Sağlık Müdürlüğü UMKE birimi koordinasyonunda, Çankırı, Sinop ve Kastamonu UMKE ekipleri, 112 ambulans ekipleri, AFAD Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, İl Jandarma Tehlikeli Madde İmha Ekibi, doğalgaz ve elektrik firması ekiplerinin katılımı ile tatbikat düzenlendi. Senaryo gereği Kredi Yurlar Kurumu’na bağlı öğrenci yurdunun mutfak bölümünde patlama ve yangın meydana geldi. 100 katılımcı ile gerçekleşen tatbikatta 17 yaralı, 3 ölü vaka ekipler tarafından tahliye edildi.

Vatandaşlar tatbikatı meraklı gözlerle izlerken, ekiplerin düzenlediği gösteri yoğun ilgi gördü. Başarılı geçen tatbikat, dron ile havadan görüntülendi. Tatbikat sonrası katılımcılara teşekkür ve katılım belgeleri takdim edildi.

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya tatbikatta emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu haber 4046 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum