Yeni Mezarlık Alanında İlk Etap Tamamlandı
4500 mezar kapasiteli alanda yaya ve araç yolları, kadınlar ve erkekler için tuvalet ve abdesthaneler ile cenaze namazı için ayrı bir yer yapıldı.

27 Mart 2024 - 00:31 - Güncelleme: 27 Mart 2024 - 00:36
Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in girişimleri ile başlatılan ve Çankırı’nın yaklaşık 15 yıllık kabir arayışına son veren yeni mezarlık alanının ilk etabı tamamlandı. 4500 mezar kapasiteli alanda yaya ve araç yolları, kadınlar ve erkekler için tuvalet ve abdesthaneler ile cenaze namazı için ayrı bir yer yapıldı.
Çankırı Belediyesi mezarlık yeri ve defin işlemlerini daha modern ve sistematik bir hale getiriyor. Sarıbaba Mezarlığı’nın yetersiz kalması nedeni ile başlatılan çalışmalarda ilk etap için ayrılan 2325 mezar yeri tamamlandı. Kabirlere kolay ulaşım sağlanması için araç ve yaya yolları yapıldı. Güneş enerjisi sistemi ile kendi elektriğini üreten tuvalet ve abdesthane binası inşa edildi. Cenaze namazını mezarlık alanında kılmak isteyen vatandaşlar için özel bir alan da oluşturuldu.
Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, üç etaptan oluşan yeni mezarlık alanı çalışmalarının ikinci etabına başlandığını belirtti.
Bu haber 4646 defa okunmuştur.
FACEBOOK YORUMLAR