AK Parti Çankırı İl Başkanı Erdoğan Üye Sayılarını Açıkladı

AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan, partilerinin Türkiye genelinde ve Çankırı özelindeki üye sayılarına ilişkin basın açıklamasında bulundu.

AK Parti Çankırı İl Başkanı Erdoğan Üye Sayılarını Açıkladı
05 Ocak 2026 - 20:36 - Güncelleme: 05 Ocak 2026 - 20:42
Erdoğan, “Ortaya çıkan artış, yalnızca istatistik olarak görülmüyor, siyasi istikrarın rakamlara yansıyan karşılığı.” Dedi.

Yargıtay Başkanlığı tarafından 2 Ocak 2026 tarihinde açıklanan resmî verilere göre, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin üye sayısında dikkat çekici bir artış yaşandı.

Açıklanan tabloya göre AK Parti’nin üye sayısı 664 bin 568 kişi artarak 11 milyon 543 bin 301’e ulaştı. Bu artış, Türkiye siyasi tarihinde güçlü bir toplumsal karşılığın ve sahaya dayalı siyaset anlayışının somut bir göstergesi olarak değerlendirildi.


AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan, partilerinin Türkiye genelinde ve Çankırı özelindeki üye sayılarına ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Parti binasında gerçekleştirilen toplantıya İl Başkanı Koray Erdoğan, Merkez İlçe Başkanı Bahri Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Ulusoy, Kadın Kolları Başkanı Melike Çilhan, Gençlik Kolları Başkanı Sadık Çendek, il ve ilçe yönetimleri, ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı.

AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan, “İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz, İlçe Başkanlarımız ve yönetimleri, İl Genel Meclis Üyelerimiz, Belediye Başkanlarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımız ile yönetimleri, Mahalle ve köy başkanlarımızla ‘Biz büyük bir aileyiz’.” İfadelerini kullandı.

AK Parti’nin Türkiye genelindeki üye sayıları paylaşan AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan, “2 Ocak 2026’da açıklanan resmi verilere göre AK Partili üye sayısı  664 bin 568 artarak toplamda 11 milyon 543 bin 301’e ulaşmıştır. Bu artış Türkiye siyasi tarihinde güçlü bir toplumsal karşılığın ve sahaya dayalı siyaset anlayışının somut bir göstergesi olmuştur. AK Parti kurulduğu günden bu yana siyaseti milletin gündeminden kopartmadan yürütmeyi esas almış, talep ve beklentileri doğrudan sahada okuyarak karar süreçlerini bu iradeyle şekillendirmiştir. Atılan her adımda milletle kurulan bu güçlü bağ AK Parti’yi Türkiye’nin en geniş tabanlı siyasi hareketi haline getirmiştir.

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde geçen iktidar yılları boyunca AK Parti siyaseti kapalı salonlarda değil milletin içinde milletle birlikte ve millet için yürütmüştür.

Açıklanan üye artışı yalnızca siyasal bir büyümenin büyümeyi değil bu liderliğe, bu anlayışa, bu ortaya konulan istikrarlı vizyona duyulan güveni de açıkça ortaya koymaktadır. AK Parti farklı sosyal kesimleri ve hayat tarzını ortak hedefler etrafında buluşturan ‘Biz büyük bir aileyiz’ anlayışıyla yoluna devam eden güçlü bir siyasi harekettir. Türkiye yüzyılı hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerleyen AK Parti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletin taleplerini merkeze alan bir siyaset anlayışıyla çalışmalarını sürdürecektir.

Teşkilatlarımızın sahadaki gayreti üyelerimizin fedakarlığı ve milletimizin desteğiyle büyüyen bu yapı ülkemizin geleceği için aynı inanç ve azimle çalışmaya devam edecektir. Yargıtay’ın açıkladığı tablo göstermektedir ki AK Parti milletin partisidir, milletimizin partisi olmaya devam edecektir.” dedi.

Çankırı’daki üye sayılarını açıklayan Erdoğan şunları ifade etti: “Üye çalışmasında teşkilatlarımızın emeği çok büyük. Sahada çalışan il, ilçe teşkilatlarımıza, belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza, tüm partililerimize çok teşekkür ediyorum. Bizler son bir yılda toplamda 5892 yeni üye ailemize katılmıştır. Son bir yıllık dönemde üye oranımız yüzde 10.66 oranında yükseldi. Üye sayımızı 41 bin 35’e  çıkarttık. Yaklaşık iki yılı aşkın süredir görevdeyiz. Biz göreve geldiğimizde teşkilatlarımızla birlikte bu üye çalışmasına önem vermeye başladığımızda 29 bin 457 üyemiz vardı. Şu an 41 bin 35’e çıkarttık.


AK Partimizin toplam üye oranını 2 yıl içerisinde yüzde 37 oranında arttırdık.

Toplamda 2 yıl içerisinde 11 bin 562 yeni üye AK Parti ailemize katılmıştır. Seçmene göre üye oranımız ise yüzde 27.10 Yani toplamda Çankırı’da 151 bin 444 seçmen var ve bunun 41 bin 35’i AK Partimize üye.


Tabii bu çalışma kolay olmadı. Bu çalışmaya değinecek olursak şöyle söyleyeyim; teşkilatımızın her kademesinde görev yapan özellikle mahalle başkanlarımız, köy başkanlarımız, ilçe başkanlarımız ve yönetimi kadın ve gençlik kolları teşkilatlarımız sahada 2 yıl içerisinde çok ciddi bir efor sarf etti.

Bu eforun neticesinde biz üye oranımızı 2 yıl içerisinde yaklaşık yüzde 37 oranında arttırarak 41 bini geçtik. Partimize, Çankırı’mıza hayırlı uğurlu olsun. Ve bu teşkilatlarımızın bu güzel çalışmalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.”


Toplantı soru cevap bölümü ile devam etti.

Bu haber 860 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum