Artık Bundan Böyle Jandarma Ve Sivil Polisler de Ceza Kesecek

Uygulamanın asıl amacının ise tüm sürücülere, güvenli trafik bilinci alışkanlığının kazandırılması olduğu vurgulandı.

Artık Bundan Böyle Jandarma Ve Sivil Polisler de Ceza Kesecek
03 Ekim 2018 - 22:20

Genelge 81 ile gönderildi!

 

Yeni Dönem Başladı

 

Gelsin Cezalar

 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile artık jandarma dahil resmi ve sivil polisler kurallara uymayan sürücülere trafik cezası yazabilecek.

 

Bakanlığın 100 günlük eylem planı çerçevesinde hayata geçirilen uygulama, bir genelge dahilinde tüm illere gönderilirken, bazı illerde uygulamaya ilişkin saha çalışmalarına başlandı.

 

Uygulamanın özellikle trafik kazasına ve can kayıplarının artmasına neden olan seyir halinde cep telefonu ile görüşme, trafiği tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirme, makas atma ve emniyet kemeri kullanımına yönelik olduğu bildirildi.

 

Bu konularda sadece trafik ekiplerinin tek başına yeterli olamayacağı kanaatinin oluşması üzerine, eylem planındaki hedeflere ve yürütülecek kampanyanın amacına ulaşması için tüm kolluk birimlerinin bir seferberlik ruhuyla etkin bir mücadele içerisine girdikleri kaydedildi. Uygulamanın asıl amacının ise tüm sürücülere, güvenli trafik bilinci alışkanlığının kazandırılması olduğu vurgulandı.

Bu haber 4561 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • zeki
    5 yıl önce
    Anlaşıldı Devlet babanın parası bitmiş kazmayı vatandaşın beline vurmaya karar vermiş.
  • mehmet aslan
    5 yıl önce
    Vatandaşın yürümek için tahsis edilen kaldırımda esnafların malzemesini koyması kangren olan bir yara bir türlü çözüm sağlanamamıştır. Vatandaş ceza kesmeye kaldığında sürekli kavga çıkacaktır kameraların çalışır şekilde takip edilmesi gerekmektedir.
  • Vatandaş
    5 yıl önce
    Aslında vatandaşında kesme yetkisi olacak gönüllü olarak hata yakaladığında trafik şubeye gerekli belge ve kanıtları götürerek ceza kesilmesi lazım. yola fırlayan yayalara sinyal vermeyen şoförlere kazaya sebebiyet veren ters yoldan gelen artık ne olursa ceza kesilsin de trafik rahatlasın.
  • melih
    5 yıl önce
    Arabam yok cezada yok Çankırının etrafını 45 dk içinde yürüyerek bitiriyorum zaten :) hemde spor oluyor