Çankırı'da Yerli Robin Hood Çıktı

İkizler Büfe’ye borçlu olan, işini kaybetmiş veya sabit geliri olmayan bir kaç ailenin borçları, "Çankırı’da yaşayan Yerli Robin Hood (isminin saklı kalmasını isteyen) hayırseverler tarafından ödendi.

Çankırı'da Yerli Robin Hood Çıktı
06 Nisan 2020 - 21:06 - Güncelleme: 06 Nisan 2020 - 21:27
Yerli Robin Hood

Hayat Paylaştıkça Güzel!

Çankırı Buğday Pazarı Mahallesi Abdullah Tomak Sokak, İlhan Tomak Apartmanı C Blok No:6 adresinde bulunan İkizler Büfe ye gelen, isminin açıklanmasını ve tanınmamasını isteyen Yerli Robin Hood 2 gün önce söz konusu markete uğrayarak mahalleden veresiye borcu olan, işini kaybetmiş veya sabit geliri olmayan aileleri sorarak bu tip insanlarımızın borçlarını ödemek istediğini belirtir.

İlk etap da İkizler Büfe’ye borçlu olan, işini kaybetmiş veya sabit geliri olmayan bir kaç ailenin borçlarından belirli ölçülerde elindeki nakit parayla borçlarını ödeyerek market sahibinin alacak defterinden sildirdi, bir kaç insanımızın da borçlarını düşürdü.

Kesinlikle isminin saklı kalmasını, o ailelere ve kimseye kimlik bilgisinin verilmemesini özellikle belirten Çankırılı yerli Robin Hood olaya esnaf gözüyle bakarak hem hayrını yaptı hem de zor zaman geçiren esnafın yanında olduğunu gösteren bir davranışı da sergilemiş oldu.

Bu güzel hareket bizi de çok etkiledi bu sebeple bizde hem işyerini, hem de başka insanlara örnek olması hasebiyle bu özel haberimizi paylaşalım istedik.

Çankırılı yerli Robin Hood’un yapmış olduğu birlik ve beraberlik dayanışmasından etkilenen Çankırılı iki ayrı vatandaşımız daha İkizler Büfe hesabına para yatırarak market sahibine borçlu olan, işini kaybetmiş veya sabit geliri olmayanlar adına iyiliğe ortak olarak Çankırı’da insanlık ölmemiş dedirttiler.

Bize de isim vermeden marketine borçları olan insanların hayırseverler tarafından borçlarının ödendiğini; veresiye defterinden de hesaplarının silindiğini söyleyen esnaf kardeşimiz, “Ailelere yaşanılanları anlattık, borçlarının düşürüldüğünü söyledik. Bu insanların kim olduğunu soran müşterilerimize isim vermeden borç ödeyen ve para veren yardımseverlerin de kimlerden ne kadar borçların düşürüldüğünün bilgisini de ayrıca tek tek verdik.” Dedi.

Bizde bu projede farklı bir şekilde yer almak istiyoruz diyen İkizler Büfe, “İyilik dolabı adı altında bir dolap koyarak işyerimizle ve komşularımızla bu dolabın doluluğunu sağlamak ve ihtiyacı olan kardeşlerimizin faydalanmasını sağlamak istiyoruz. Bu dolap mahallemizin dolabıdır. İhtiyaç sahipleri buradan dilediğini alabilir. Evinizden getirin, diğer marketlerden alıp gelin bu dolaba koyun hiç önemli değil. Bu dolabın boş kalmaması lazım. İhtiyaç sahibi insanlarımız yararlansın. Rabbim yaptığınız, yapacağınız hayırlarınızdan, hepinizden razı olsun." ifadelerine yer verdi.

Rakamlar büyük, küçük önemli değil belki ama; ülke olarak bu zorlu dönemde yardımlaşmaya bir vesile olmak bizi de mutlu etti, gururlandırdı.

Dolaplardaki, “İhtiyacı olan çekinmeden alabilir” yazısı tabii ki duygulandırdı, gözlerimizi yaşarttı. Büfe, market sahibi kardeşimize ve işyeri çalışanlarına teşekkür eder, hayırsever vatandaşlarımıza da hayırlı işler, bol kazançlar dileriz.








 
Bu haber 29309 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Ahmet sezer
    3 yıl önce
    Bize de denk gelse borcum var ev kira 5 çocuk rabbim büyüktür böyle hayır sever insanlar var oldukça bu kainat döner İnşallah.
  • Murat
    3 yıl önce
    Ahmet Sezer yorumunu beğeneceğidim yağnış oldu. kusura bakma
  • Fatih kayhan
    3 yıl önce
    Allah'ın selamı rahmeti bereketi üzerinize olsun. Düşünen yardım edenden yapandan Allah razı olsun.