Çankırı İl Jandarma Komutanlığı İzinsiz Kazı Yapan Şüpheliler İle Hayvan Dolandırıcılarını Yakaladı

2863 Sayılı Kültür Ve Tabiat Varlıkları Kanununa Muhalefet Ve Dolandırıcılık Olayına karışan şüpheliler yakalandı.

Çankırı İl Jandarma Komutanlığı İzinsiz Kazı Yapan Şüpheliler İle Hayvan Dolandırıcılarını Yakaladı
09 Ağustos 2019 - 19:16

Çankırı'da hayvan dolandırıcılarına yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.
 

2863 Sayılı Kültür Ve Tabiat Varlıkları Kanununa Muhalefet Ve Dolandırıcılık Olayı

 

Çankırı İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca sorumluluk bölgemizde kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığı ile büyükbaş hayvan dolandırıcılığı yapan şahıslara yönelik icra edilen operasyonlar da tarihi eserleri bulmak amacı ile kaçak kazı yaptıkları esnada F.Ö., Y.M., S.Ç. ve Z.K. isimli (4) şüpheli suçüstü yakalanmıştır. Şahıslarla birlikte kazılarda kullandıkları (1) adet jeneratör, (1) adet hilti, (2) adet define arama çubuğu ile birlikte (23) adet muhtelif kazı malzemesi ele geçirilmiştir.

 

Ayrıca başka illerden gelerek kurbanlık hayvan almak vaadi ile il ve ilçe köylerinden topladıkları (61) adet büyükbaş hayvanın parasını vermemek suretiyle hayvan sahiplerini dolandıran şahıslara yönelik yapılan araştırmalarda bu olaya karıştığı tespit edilen ve başka il nüfusuna kayıtlı S.B., İ.H.E., H.E., M.A. ve B.A. isimli (5) şüpheli yakalanmıştır.

 

Bu olaylarda toplam (9) şüpheli hakkında adli işlem başlatılmıştır. Çankırı Valiliğince suç ve suçlularla mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

Bu haber 4760 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum