Ramazan Davulcularının Bahşişi Belediyeden

Çankırı Belediyesi, corona virüs salgını kapsamında alınan tedbirler eşliğinde şehri bayrama hazırlıyor.

Ramazan Davulcularının Bahşişi Belediyeden
23 Mayıs 2020 - 10:22
Davulcularının Bahşişi

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, corona virüs önlemleri kapsamında vatandaşlardan bahşiş toplaması yasaklanan Ramazan davulcularının bahşişlerini verdi.

Coronavirüs önlemleri kapsamında bu yıl Ramazan ayında bahşiş alamayan davulculara Çankırı Belediyesi tarafından destek verildi. Başkan Esen, sosyal mesafe kuralına uygun olarak makamda ağırladığı davulcuların bahşişlerini kendilerine takdim etti. Davulcuların bayramını da kutlayan Esen, “Önümüzdeki yıl Ramazan ayımız inşallah sizlerin de sahurda çalacağı davullar ve söyleyeceğiniz maniler ile daha coşkulu geçecektir.” dedi. Ramazan davulcuları da Esen’e teşekkür etti ve davul zurna çalarak Belediyeden ayrıldı.

Çankırı Belediyesi’nden Bayram Öncesi Hazırlık

Çankırı Belediyesi, corona virüs salgını kapsamında alınan tedbirler eşliğinde şehri bayrama hazırlıyor. Arefe günü ve Ramazan Bayramı süresince yurt genelinde uygulanacak sokağa çıkma yasağı öncesinde hummalı çalışmalar yürüten belediye ekipleri, mezarlık alanını temizleyerek dezenfekte etti. Şehir merkezindeki cadde ve sokaklar ile mezarlığa gül suyu sıkıldı.

Sokağa çıkma yasağı öncesinde vatandaşların rahat bir şekilde kabir ziyareti gerçekleştirmesi amacı ile mezarlıklar yeniden temizlenerek dezenfenkte edildi. Kaybettikleri yakınlarını ziyaret edecek olan vatandaşlara, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen tarafından mezar yerlerine dikilmesi için gül fidanı dağıtıldı. Mezarlık ziyaretinde sosyal mesafe ve maske uygulamasına da dikkat edildi. Ayrıca bayram öncesinde şehir içinde yürütülen temizlik çalışmaları, şehrin güzel kokması için gül suyu ile tamamlandı.






















 
Bu haber 4184 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Hakan Demirel
    3 yıl önce
    Davulcularda maske yok, başkanda da. Dip dibe poz vermişler sosyal mesafe sıfır. Yakışmıyor başkan böyle mi örnek oluyorsunuz?