Korgun Organize Sanayi Bölgesi Neden Tam Kapasite İle Hizmet Vermiyor?

İki Yılın Hesabını Verdi, Korgun Organize Sanayi Bölgesinin Kalkındırılması İçin Herkesin Elini Taşın Altına Sokmasını İstedi. Biz basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Korgun Organize Sanayi Bölgesi Neden Tam Kapasite İle Hizmet Vermiyor?
03 Nisan 2021 - 15:53 - Güncelleme: 03 Nisan 2021 - 19:05
Korgun Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kozan, düzenlediği halk günü ile basın toplantısının 2.sinde göreve geldiği tarihten bu güne kadar yaptığı çalışmaları sıraladı, projeleri hakkında bilgi verdi, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Başkan Kozan'ı da Konuşturduk

İki Yılın Hesabını Verdi, Korgun Organize Sanayi Bölgesinin Kalkındırılması İçin Herkesin Elini Taşın Altına Sokmasını İstedi!


Kozan çalışmalarını: Koronavirüs İle İlgili Alınan Tedbirler, Ücret Tarifeleri, Alt ve Üst Yapı Çalışmaları, Düğün ve Nikâh Hizmetleri, İçme Suyu Hizmetleri, Mezarlık Hizmetleri, Ova, Tarım ve Hayvancılık, Eğitim- Gençlik ve Spor Çalışmaları, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler, Çocuk Parkları ve Bahçeleri Hizmetleri, Umumi Çeşme ve Tuvaletleri, Temizlik Hizmetleri Yayla Hizmetleri, Ulaşım Hizmetleri, Genel Hizmetler, Fen ve İmar Çalışmaları, Kuran Kursu ve Camiler, Organize Sanayi Bölgesi, Bakanlıklardan Yatırım ve Yardım Taleplerimiz, 2021 Yılı Hedeflerimiz, 2021 Yılında Satın Alınan Araç ve Ekipmanlar, 2021 Yılı Hedeflerimiz, Personel Sayımız, Personel Giderleri, Yatırım Giderleri, Bütçeleri ana başlıklar altında slayt eşliğinde sundu.

Soru Cevap bölümünde ise en can alıcı sorumuzu MHP’li
Korgun Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kozan'a sorduk.

Yönetmen Çelik'ın Sayın Başkana Sorduğu Soru: Korgun Organize Sanayi Bölgesi İle İlgili Ne Gibi Çalışmalar Yapıyorsunuz? Yanlış Anlaşılmasında Organize Sanayi Bölgemiz Neden Parlayamadı? Kalkındırılamamasının, Atıl Duruma Getirilmesinin Altında Yatan Sebepler Nelerdir? Fabrikalar Neden Kapanıyor? Teşviki Alan Üsküdar’ı Geçti. Bu Olumsuzlukların Sebebi 18 Yıldır İktidarda Olan, Ülkeye Hizmet Eden Adalet ve Kalkınma Partisinin Çankırı’ya Bakış Açısı mıdır, Yoksa Çankırı’da Seçilmiş Olan, Şehrine ve İlçelerine, Sahip Çıkamayan Siyasetçilerin mi? Yoksa İlçemize Atılmış Bir Kazık mı Diye Sorsam Nasıl Bir Cevap verirsiniz? Buranın Parlaması İçin Neler Yapmalıyız?

Kozan, “Yatırımların Yanlış Yer Seçimleri İle Aynı Kefeye Konulması Çankırı’ya Fayda Sağlamaz”

Sorunuz için çok teşekkür ederim diyerek sözlerine başlayan Kozan; OSB'mizde 1.800,000 m2 alanı kapsayan 800.000 m2'lik 1. kısım altyapısı bitmiş. Faal 23 Fabrika ve 1073 İstihdam çalışanı vardır.


Halen 36 işletme bulunmakta, faal 23, gayri faal 6, faaliyet hazırlık-inşaat aşamasında 2 ve proje etüt aşamasında 5 adet fabrika bulunmaktadır. İlçemizde kurulan Organize Sanayi Bölgesinde alt ve üst yapısı bitmiş, arıtması olan içme ve kullanma su sorunu bulunmayan, doğalgazı bulunan ilimizde tek sanayi bölgesidir.

Organize Sanayi Bölgesinde elektriğin sanayiciler tarafından daha ucuz kullanmaları açısından Elektrik trafosu kurulması çalışmaları sonuçlandı. İmar planı çalışmaları başlatıldı. Plan çalışmaları tamamlanması sonrasında yer teslimi TEAŞ’a yapılarak ihalesi yapılacaktır. Acil Eylem yatırım programında yapılması gerçekleşecek, görüşmelerimizde edindiğimiz bilgilere göre 3 veya 4 ay içerisinde ihale aşamasına gelecektir. Maliyeti 35 milyon lira.

Organize Sanayi Bölgesinde faaliyette bulunan işletmelerin talepleri müdürlükle müşterek hareket ederek; girişimler yapılmaktadır. Alternatif fabrikaların getirilmesi görüşmelerimizi de zaman zaman yapıyoruz.


Kozan şöyle devam etti: “Ben Organize Sanayi Bölgesi ile önemli bilgileri açıkladım. Hem siyası hem de bir başkan olarak açıkça söylüyorum. Korgun Organize Sanayi bitirilmeden yeni Organize Sanayilerin kurulmasıdır. En büyük faktör budur. Korgun Organize Sanayi Bölgesine kurulacak her Fabrika Çankırı’ya yarayacaktır. Doğal dokusu, hızla gelişen ve tam faaliyete olan altyapısı, Başkente ve İstanbul’a en yakın ve en avantajlı teşvik imkânları, eşsiz bir işbirliği ağı ile Korgun Organize Bölgesi yeni yatırımcılarını bekliyor. Bunun için çok çaba harcıyorum."

Bu sebeplerden dolayı siz basın mensuplarından büyük destekler beklemekteyiz.

Çankırı Korgun Organize Sanayi Bölgesi Çankırı Merkeze 20 km, Ilgaz (E-80 / D-100) karayoluna 45 km mesafede. 

Cumhur İttifakına,  Sesleniyoruz!

Çankırı’yı Görmemezlikten Gelemezsiniz. Çankırı, İlçeleri Ve Köylerimiz İçin Bir Olma Vakti Gelmedi mi?


İlimiz Milletvekilleri Sayın Muhammed Emin Akbaşoğlu, Salim Çivitçioğlu, Şehrin Valisi Sayın Abdullah Ayaz, Sayın Kaymakam İbrahim İşleyen, Ak Parti İl Başkanı Abdülkadir Çelik, MHP İl Başkanı Ahmet Kurt, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıbık beyler kim üzerine alınıyorsa hepinize sesleniyoruz; “Bölgemizde ki Korgun OSB’yi çok merak ediyorsanız bu sesimize kulak veriniz. Aktiviteler ve planlananlar neler, Çankırı’mıza yararlılıklarınızı anlatabilir misiniz?

Usta Araştırmacı Gazeteci Çelik, "Merak ediyorum doğrusu. Bence Korgun OSB’miz bir kapalı kutu. Yatırımın gerçekleşmesi ile Korgun OSB’yi Sanayicilerimizin hizmetine sunmanızı rica ediyoruz. Bundan sonra burası için destek verecek olan, emek verecek olan her kademedeki yetkili ve görevlilerimize şükranlarımızı sunar, önlerinde saygıyla eğiliriz. www.haberci18.com yönetmeni olarak söylemek istediklerim bunlardan ibarettir. Takdir sizlerindir.

Bu haber 3962 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum