IPARD-TKDK Güncel Destekleri Ve Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi

TKDK İl Koordinatörü Emre Akbıyık bu desteklemenin ilimize hayırlı olmasını temenni ederek şu ana kadar ilimizde 800’e yakın hibe desteğini Çankırı’lı iş adamlarımıza, çiftçiye ve yatırımcılara verdiklerini açıkladı.

IPARD-TKDK Güncel Destekleri Ve Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi
21 Mart 2021 - 11:06 - Güncelleme: 25 Mart 2021 - 11:01
IPARD-TKDK Güncel Destekleri Ve Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi

IPARD-TKDK Güncel Destekleri ve Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi kapsamında Odamız konferans salonunda tanıtım amaçlı bilgilendirme toplantı düzenlenmiştir.

Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanımız Hayrettin Çelikten, Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, TKDK İl Koordinatörü Emre Akbıyık, Çankırı Ticaret Borsa Başkanı Erdal Aslan ve diğer temsilcilerin katıldığı toplantı açılış konuşmasını Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Hayrettin Çelikten tarafından yapıldı.

Çelikten Konuşmasında, “Yaşadığımız Pandemi döneminde, Tarıma ve Hayvancılığa Dayalı Üretim ve dolayısıyla Gıda Sektörünün Birinci Derecede önemi yeniden anlaşılmıştır. Toplum evlerine kapansa bile yiyecek, içecek gibi temel gıdalara ihtiyaç durmamış ve durmayacaktır. Gelecekte en önemli sektörlerin başında Tarım, Hayvancılık yani Gıda Sektörünün önemi daha da artacaktır. Bu noktadan hareketle özellikle ilimizin seracılığa, sebze ve meyve üretimine uygunluğu, Ayrıca meralar ve yaylalarımızın müsaitliği göze çarpmaktadır.

Hatta bu alanlarda hayvanlar otlatılmadığından zaman zaman yangınlar bile gözlemlenmektedir. İlimizin Tarım ve Hayvancılığa olan bu müsaitliği ve potansiyeli iş dünyamız tarafından göz önünde bulundurulmalı, Tarım İl Müdürlüğü ve TKDK’nın avantajlı hibe ve destekleri iş dünyamız tarafından dikkate alınmalıdır. Dünyamızın içinde bulunduğu ve yaşadığımız süreçler dikkate alınmalıdır. Barajların doluluk seviyelerinin düştüğü, küresel anlamda gıda sorunlarının yaşandığı gelecek yıllarda su ve gıda kıtlığının yaşanacağının konuşulduğu bu günlerde, İş Dünyasının, Tarım ve Hayvancılığa dayalı Gıda Sektörüne tüm yeni trendler ve modernleşme adımları ile birlikte entegre olması elzemdir. İlimiz Coğrafi Konumu gereği Başkent Ankara’ya olan yakınlığı ticari anlamda avantaja çevrilmeli ve Pazar olanakları kullanılmalıdır.

Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantımız özelinde baktığımızda, İlimiz Potansiyelinin kullanılmasını temenni ediyor ve Tüm Katılımcılarımızın bu hibe ve destek programlarını duymayanlara duyurmasını rica ediyorum. Aynı zamanda bu tür yatırımların yapılmasında ve desteklenmesinde Bizlerde Çankırı İş Dünyası olarak her zaman yatırımcılarımızın yanında olacağımızı belirtmek istiyorum.” Dedi.


Çelikten; Toplantıya teşrif eden Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, TKDK İl Koordinatörü Emre Akbıyık, Çankırı Ticaret Borsa Başkanı Erdal Aslan ve diğer katılımcılara teşekkür ederek bu konunun ilgili mecralara duyurulması için ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti.

TKDK İl Koordinatörü Emre Akbıyık bu desteklemenin ilimize hayırlı olmasını temenni ederek şu ana kadar ilimizde 800’e yakın hibe desteğini Çankırı’lı iş adamlarımıza, çiftçiye ve yatırımcılara verdiklerini açıkladı. Bunların daha fazlasını verebilecek potansiyele Coğrafi Bölgeye sahip olduklarını açıklayan Akbıyık, tüm alt yapılarının hazır olduğu organizeye sahip olduklarını söyledi.

Yatırıma aç bir bölge olduklarını ve umudunun Çankırılı hemşerilerimizin bu hibe desteğinden faydalanmasını arzuladıklarını belirtti ve bu konuda maksimum desteğe hazır olduklarını için ellerinden gelen çalışmayı sergileyeceklerini ifade etti.


Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün tarımın tüm dünyada çok önemli olduğunu fakat Çankırı’nın gelişmesi için daha çok çalışılması ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın vermiş olduğu tüm hizmetleri ve desteği Çankırı’ ya kavuşturmak için yardıma hazır olduklarını ve kapılarının açık olduklarını söyledi. Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, böyle bir toplantıda herkesi bir araya getirdiği için Yönetim Kurulu Başkanımız Hayrettin Çelikten’e teşekkür etti.

Söz konusu toplantı Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve TKDK slayt sunumları ardından katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Bu haber 3190 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum