Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda Depreme Hazırlık Tatbikatı Gerçekleştirildi
Olası bir afet durumunda, senaryo gereği öğrencilerin binayı güvenli bir şekilde tahliye etmeleri ve Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından yangın söndürme gösterimi ile başlayan etkinlikler, AFAD, UMKE ve 112 Acil Çağrı Merkezi...devamını okuyunuz.
14 Ekim 2023 - 17:29 - Güncelleme: 14 Ekim 2023 - 17:34
Olası bir afet durumunda, senaryo gereği öğrencilerin binayı güvenli bir şekilde tahliye etmeleri ve Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından yangın söndürme gösterimi ile başlayan etkinlikler, AFAD, UMKE ve 112 Acil Çağrı Merkezi ekiplerinin tatbikatları ile devam etti. AFAD ve UMKE ekiplerince arama kurtarma, bina tahliyesi, ilk yardım konularıyla alakalı bilgilendirmeler yapıldı.
Katılımcılara acil durumlarda kullanılan yöntem ve teknikler, uygulamalı olarak gösterildi. Tatbikata ayrıca, MEB AKUB ekibi, KARGAZ ve Başkent Enerjisa ekipleri de katılım sağlayarak, elektrik, su ve doğal gaz hatlarının senaryo gereği kapatma işlemlerini gerçekleştirdiler.
Tatbikata İl Milli Eğitim Müdür Vekili İlker Kendir, Müdür Yardımcısı Arif Kırkpınar, AFAD Şube Müdürü Hakan Ekerbiçer de katılım sağladılar.
Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tatbikata katılan öğrenci, öğretmen ve velilerimiz ile eğitime verdikleri destekten dolayı Çankırı İtfaiyesi, Çankırı AFAD, UMKE ve sağlık çalışanlarına teşekkür ederiz.
Bu haber 3760 defa okunmuştur.







FACEBOOK YORUMLAR