Siyer-i Nebi Yarışması Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma, Çankırı’mızda da ortaokul düzeyindeki öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

Siyer-i Nebi Yarışması Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
10 Mayıs 2026 - 12:34 - Güncelleme: 10 Mayıs 2026 - 12:38
Anadolu Gençlik Derneğinin (AGD) Türkiye genelinde düzenlediği Ortaokul düzeyi Siyer-i Nebi Yarışması, ilimizde de yoğun katılımla gerçekleştirildi.

AGD Çankırı Şube Başkanı Harun Haydar yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), genç nesillerin manevi değerlerini güçlendirmek ve Hz. Peygamberimizin hayatını bu vesileyle okutmak amacıyla, "Ortaokullu Gençler Efendimizin İzinde" temalı Siyer-i Nebi Yarışması düzenledi.

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma, Çankırı’mızda da ortaokul düzeyindeki öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

Öğrenciler, Hz. Muhammed’in hayatını konu alan soruları cevaplayarak bilgilerini tazelenmiş oldu. Milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetişmesi adına yürüttüğümüz çalışmalar kararlılıkla devam edecektir.

Mart ayından itibaren öğrencilerimize Dörtyüz Siyer-i Nebi kitabı ulaştırıldı. Ayrıca kitabın PDF si yayınlandı.

İlimiz merkezde iki ayrı okulda ve Şabanözü ilçesinde yapılan sınava İkiyüze yakın öğrencimiz katıldı.

Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere il düzeyinde ödüller verilecektir.

Ayrıca Türkiye geneli sınava giren öğrenciler arasından yedi öğrenciye 10 günlük umre, yüz öğrenciye bir yıllık Keşif Dergisi aboneliği hediyesi verilecektir.

Bu haber 471 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum