Belediye'den Emekli Hüseyin Kara Vefat Etti

Çankırı Merkez Alaçat Köyü nüfusuna kayıtlı, 1923 doğumlu ve 1982 yılında belediyeden emekli olan Hüseyin Kara hakka yürüdü.

Belediye'den Emekli Hüseyin Kara Vefat Etti
24 Aralık 2025 - 21:28 - Güncelleme: 24 Aralık 2025 - 21:36
Kara Ailesinin Acı Günü

İnna lillah ve inna ileyhi raciun (biz Allah’tan geldik ve dönüşümüz yine o'nadır.) (Bakara-156)

Acı kaybımız: Çankırı Merkez Alaçat Köyü'nün köklü ailelerinden, Belediyeden (emekli) Hüseyin Kara vefat etmiştir.

Çankırı’da Asırlık Bir Çınarımız Daha Devrildi: 102 Yaşında Dünyaya Gözlerini Kapattı

Çankırı Merkez Alaçat Köyü nüfusuna kayıtlı, 102 yaşındaki Hüseyin Kara, yoğun bakımda hayatını kaybetti.


Çankırı, uzun bir ömre tanıklık etmiş değerli bir ismini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Çankırı Merkez Alaçat Köyü nüfusuna kayıtlı, 1923 doğumlu ve 1982 yılında belediyeden emekli olan Hüseyin Kara, 102 yaşında hayatını kaybetti. Kara’nın vefatı, ailesi ve yakınlarının yanı sıra kent genelinde derin üzüntüye neden oldu.

Yoğun Bakımda Tedavi Görüyordu

Edinilen bilgilere göre Hüseyin Kara, bir süredir yaşadığı halsizlik şikâyeti nedeniyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde kalp yetmezliği teşhisi konulan Kara, yaklaşık 10 gün boyunca yoğun bakımda tedavi altına alındı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen Kara, yoğun bakım servisinde hayatını kaybetti.

Cenaze Namazını İl Müftüsü Mehmet Şahin kıldırdı, Sevenleri Son Yolculuğunda Yalnız Bırakmadı

Merhum Hüseyin Kara’nın cenaze törenine Çankırı Valisi Fırat Taşolar başta olmak üzere, AK Parti teşkilat mensupları, köylüleri, ailesi ve çok sayıda seveni katıldı. Uzun ömrü, mütevazı kişiliği ve çalışkanlığıyla tanınan Kara, dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Uzun Yıllar Kamu Hizmetinde Görev Yaptı

Belediyeden emekli olan Hüseyin Kara, görev yaptığı yıllar boyunca dürüstlüğü ve çalışkanlığıyla çevresinde saygı gören bir isim oldu. 102 yıllık ömrüyle bir döneme tanıklık eden Kara, ailesi ve köylüleri tarafından “asırlık çınar” olarak anılıyordu.

Hüseyin Kara’nın vefatı, Çankırı’da hem bir büyüğün hem de kentin hafızasında yer edinmiş bir değerin kaybı olarak değerlendirildi.

 
Bu haber 2894 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum