Yaya Üst Geçidi Yapımında Sona Gelindi

Belediye Fen İşleri Müdürlüğünce Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi’nin bulunduğu ve eskiden okullar bölgesi olarak bilinenalanda başlatılan yaya üst geçidi çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

Yaya Üst Geçidi Yapımında Sona Gelindi
11 Aralık 2018 - 13:12

Çankırı Belediyesi, Abdulhalik Renda Mahallesi’nde bulunan Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi ile 15 Temmuz Anadolu Lisesi arasını demiryolu üzerinden bağlayan yaya üst geçidi çalışmalarında sona yaklaştı. 56 m uzunlukta, 4.30 m genişlikte olan yaya üst geçidinin montajı tamamlandı. Üst geçit, en kısa zamanda vatandaşların kullanımına açılacak.

 

Belediye Fen İşleri Müdürlüğünce Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi’nin bulunduğu ve eskiden okullar bölgesi olarak bilinenalanda başlatılan yaya üst geçidi çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. 56 m uzunlukta, 4.30 m genişlikte, en üst noktası 15.20 m yükseklikte ve ayak açıklığı 40 m olan yaya üst geçidi için temel açma vebetonarme temel çalışmalarının arından çelik konstrüksiyonköprünün montajı yapıldı. Paslanmaz çelik korkulukları takılan üst geçitte, yayaların güvenli geçişi için metal mesh uygulaması gerçekleştirildi. Andezit yer kaplamaları tamamlanan yaya üst geçidi, kauçuk zemin kaplamalarının tamamlanmasının ardından yakın zamanda hizmete açılacak. Belediye Başkanı Hüseyin Boz, özellikle öğrencilerin, evleri ve okulları arasında daha uzak mesafelerdeki güzergâhları kullanmadan demiryolu üzerinden karşıdan karşıya güvenli geçişlerini ve rahat ulaşımlarını sağlamak amacı ile yaya üst geçidi projesini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

 

 

 

 

 

Bu haber 5209 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • gizem
    7 yıl önce
    Asansörlü yapsaydınız. kaçıncı yüzyıldayız?
  • AYAZ
    7 yıl önce
    Diğer yolu kullanan tek bir çocuğun bile başına gelebilecek bir olumsuzluğa engel olabilecek bir işte matematik hesabı yapılamaz. Allah emeği geçenlerden razı olsun.
  • Ersinnn
    7 yıl önce
    Kaç adet öğrenci geçecek merak ediyorum bir iş yapacaksanız üst geçidi önce lise kavşakğı ve dedeler köprüsüne yapın