Çankırı Tuz Mağarası Çevre Düzenlemesi İhaleye Çıkıyor

Başkan Esen’in ayrı bir önem verdiği Tuz Mağarası’nda, belediye tarafından turizme kazandırılmak adına çalışmalar başladı.

Çankırı Tuz Mağarası Çevre Düzenlemesi İhaleye Çıkıyor
23 Eylül 2019 - 11:41

Tuz Mağarası İçin Güzel Gelişme

 

Çankırı’nın en önemli turizm değeri olan Tuz Mağarası için Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in girişimleriyle başlatılan çalışmalar neticesinde çevre düzenlemesi ihalesi yapılacak.

 

Başkan Esen’in ayrı bir önem verdiği Tuz Mağarası’nda, belediye tarafından turizme kazandırılmak adına çalışmalar başladı. Mağara dışına kafeterya ve ürün satışı yapılabilmesi için çalışmalar geçtiğimiz gün başladı. Tuz Mağarası’nın çevre düzenlemesi için de ihale ilanı bugün yayınlandı. 200 gün içinde bitirilmesi beklenen çalışmaların Ekim ayı ortalarında başlaması bekleniyor.

 

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Hititler döneminden kalan, yerin 150 metre altındaki 5 bin yıllık Tuz Mağarası'nda çalışmaların ilk etapta belediye imkânlarıyla başlatılacağını söylemişti. Bu çalışmalarda Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nın da (KUZKA) desteğinin olacağını aktaran Başkan Esen, "Kasım ayı içinde KUZKA çağrıya çıkacak biz de mağara ile ilgili projemizi sunacağız. Mağara içindeki asıl projeyi KUZKA ile yapacağız. Biz de belediye olarak ilk etapta mağaranın dışında otopark, kafeterya, satış reyonu ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlara yönelik bir çalışma yapacağız. Romanya'daki tuz mağarasını aylık 500 bin kişi, Polonya'daki mağarayı ise 1 milyon kişi ziyaret ediyormuş. Bizim de hedefimiz aylık 200 bin ziyaretçi. Bunu için ilk çalışmalar başlayacak. Bu yıl yetişmedi ama gelecek yıl mağarada bir festival yapacağız" açıklamasında bulunmuştu. 

 

Bu haber 5381 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum