Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Kendi İşini Kurma Hibe Destekli Projeler İçin Başvurular Başladı

Destek verilen alanlarda hazırlanan projeler için son başvuru tarihine kadar İlimizde de Çankırı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne başvuru yapılabilecek.

Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Kendi İşini Kurma Hibe Destekli Projeler İçin Başvurular Başladı
06 Kasım 2019 - 09:58 - Güncelleme: 06 Kasım 2019 - 10:04

Başvurular Başladı

 

Son Gün: 18 Aralık 2019

 

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri’nce Engelli ve Eski Hükümlülere yönelik hibe desteği için 2020/1 dönemi başvuruları başladı. Destek verilen alanlarda hazırlanan projeler için son başvuru tarihine kadar İlimizde de Çankırı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne başvuru yapılabilecek.

 

Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşlarımızın kendi işini kurmasına ve istihdamına yönelik olarak engelli ve eski hükümlü girişimcilerin kendi işini kurmaları, engellilerin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojileri, engellilerin işe yerleştirilmesi ve işe uyumu; istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimleri ve korumalı işyeri desteği alanlarında, girişimcilik belgesine sahip engelli ve eski hükümlü vatandaşların yanı sıra engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumlarının bu yöndeki projeleri değerlendirilebiliyor.

 

Proje Başvuru Rehberi ‘www.iskur.gov.tr’ adresinde yayınlandı.

 

Proje hazırlamak isteyenler için Kurumun www.iskur.gov.tr adresinde proje başvuru rehberi yayınlandı. Ayrıntılı bilgiler ile beraber başvuru formları, genelge ve yönetmelik de duyuru içerisinde yer alıyor.

 

Bu Yıl 14 Proje Bu Şekilde Hayata Geçti

 

2019 yılında yapılan proje başvuruları arasından 9 engelli ve 5 eski hükümlü olmak üzere toplamda 14 proje İlimizde hibe desteği almaya hak kazanarak hayata geçirildi. İstihdama doğrudan katkı sağlayan bu projeler için yeni süreçte talebin artarak devam etmesi öngörülüyor.

Bu haber 2516 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum