Son Dakika: Çankırı Belediyesi İmar Revizyonuna Gidiyor

Mücadelemiz gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için diyen yetenekli başkan ve ekibine Cenab-ı Allah kolaylıklar versin.

Son Dakika: Çankırı Belediyesi İmar Revizyonuna Gidiyor
28 Aralık 2020 - 02:34
Belediye İmar Revizyonuna Gidiyor

Çalışma programımızı vatandaşlarımızın isteği üzerine öncelik sırasına göre şekillendiriyoruz diyen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Var mı bir isteğiniz?“ diye soruyor.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Çankırı’da Revizyona Adım Adım gidilnildiği bilgilerini sosyal medya hesabından paylaştı.”

Başkan Esen Verdikleri Sözü Bir Bir Yerine Getirmenin Mutluluğunu Yaşıyor
Biz Çankırı’nın Belediye Başkanı Olacağız Dedi, Oldu da. Adaletli Yönetim Sergilemeye Devam Ediyor

Bu gelişmelerden sonra İsmail Hakkı Esen ve ekibini geniş anlamıyla anlatmayı düşünürsek, Esen’in nasıl beytülmâl, devlete ait her türlü mal varlığının ve gelirlerin toplandığı, harcamaların yapıldığı, haklara ve borçlara karşı çıkarak ehil bir Belediye Başkanı olarak karşımıza çıktığını; yine Belediye ye astığı “Rüşvet Alanda Verende Mel’undur” tabelası ile hatırlamak, bir işi en iyi biçimde yapacak düzeyde bilgisi olan, usta, yeterli ve yetkili kimse olarak düşünmemek, görmemek yanlış olur.

Çankırı’da geçmiş yıllarda onaylanan ve şu an yürürlükteki imar planının ihtiyaca cevap veremiyor hale gelmesinden ve vatandaşlardan gelen yoğun taleplerden dolayı ilave ve revizesi için ilk adımı Başkan İsmail Hakkı Esen’in direktifiyle atıldığını öğrendik.

Revizyona Adım Adım

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen İmar Komisyonu Başkanı İsmail Kadri Onat’la birlikte kentteki tüm cadde ve sokakları adım adım inceledi.

Çankırı’yı ülkenin en ekonomik ve yaşanabilir kentlerinden bir tanesi yapmaya kararlıyız ifadelerine yer veren Esen’in açıklamaları hem mağdur durumda olan vatandaşların hem de mahalle sakinlerinin moralini düzeltti.


Mağdur Durumda Olan Mahallelerin Hayır Duasını Alıyor

“Mağdurların yanında olacağını biliyor ve sana inanıyoruz”

Çankırı Belediyesi, geçmiş yıllarda yürürlüğe giren ve ilin en büyük sorunlarından biri olan imar planlarında revizyona gidiyor.

Konu ile ilgili bilgi veren Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, kendilerinden önceki geçmiş yılarda yürürlüğe giren imar planında eksikliklerin olduğunu söylemişti.

İmar planında yapılacak olan revizyon ile ilin en önemli bir sorununun çözüleceği bekleniyor.

Uygulamada eksiklikler bulunuyor. Belediye olarak imar planını ada veya parsel bazında revize etmek oldukça sıkıntılıdır. Biz Çankırı’nın gelişebileceğine inanıyoruz. Hızlı gelişmesi açısından yeni bir imar planına ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz. Bu konu meclisimizde tartışıldı ve genel bir kanaat oluştu.

Kentin bağını, bahçesini ve yeşilliğini de koruyacak şekilde bir imar planı çalışmasını başlatıyoruz. Şu anda taslak aşamasındadır. Bununla ilgili her kesimden görüşler alıyoruz. Bu iş belki birkaç yılımızı, aylarımızı alacak, ama ortak akılla bir çalışma yapacağız. Yeni imar çalışması memleketimiz için hayırlı olur inşallah” dedi.

Başkan İsmail Hakkı Esen, “Bizde vatandaşlardan gelen yoğun taleplere istinaden bir taslak imar planı hazırlamamızın gerekli olduğunu hissettik. Bununla ilgili gerekli çalışmaları imar komisyonu ve meclisimiz yapmaya devam edecek olup, çalışmalarımızın sonucunu somutlaştırma yolunda önemli yol kat edilecek ve yapıldığı geçmiş yıllardan bu yana eksiklikleri giderilmeye çalışılan imar planı uygulamasını daha düzenli ve ihtiyaca cevap verecek bir plan haline getireceğiz” şeklinde konuştuğunu bilgi edindik.

Mücadelemiz gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için diyen yetenekli başkan ve ekibine Cenab-ı Allah kolaylıklar versin derken, çalışmalarında da üstün başarılarının devamını diliyoruz. Yürü be başkan. Her şey yaranlar ve şehitler diyarı, kaya tuzunun başkenti Çankırı için.












Bu haber 5152 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum