Kurşunlu'ya Termal Hastane
Kaymak, "Çankırı’mız çoğu zaman Ankara’nın bir ilçesi olarak zannedilmektedir. Yani bırakın yurt dışında yurt içinde bile çoğu vatandaşımız Çankırı’yı bir ilçe zannetmektedir. Bu bir gerçektir. Bu gerçeği kabulleneceğiz tedbirlerimizi alacağız." dedi.
07 Şubat 2021 - 11:42 - Güncelleme: 07 Şubat 2021 - 16:45
Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak, eski adıyla Kızlaryolu Barajı, yeni adıyla Devrez Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya Barajı çalışmaları ile ilgili sorumuzu da cevaplayarak Termal Hastane konusu alakalı önemli açıklamalarda bulundu.
Kaymak, “Asılsız Açıklamalar, Dedikodular, İftiralar Hem Konuşan Kişiyi Yorar; Hem de Yapılmakta Olan Yatırımları Zedeler”
Başkan Kaymak, “Son 3 yılda en çok duyduğumuz konulardan bir tanesi de Devrez eski adıyla Kızlaryolu Barajı, yeni adıyla Devrez Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya Barajı. Zaman zaman çok duyuyorsunuz. Aynı Çankırı- Korgun- Kurşunlu yol çalışmasında olduğu gibi. Dedikodu bol, Bize ne barajdan, Çankırı’ya ne faydası olacak diye barajla ilgili asılsız konuşmalar yapılıyor. Bu yaşananlar çok ayıp bir şeydir.
Kaymak, "Biraz önce Çankırı’nın ilçeleri büyümeden özellikle Ilgaz, Kurşunlu, Çerkeş, Orta ve Şabanözü gibi ilçeler 20 bin 30 bin 40 bin nüfuslara gelmeden Çankırı büyümez demiştik. Bu bir gerçek ister kabul edelim ister kabul etmeyelim. Şimdi Kurşunlu’da ki yapılacak olan Devrez Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya Barajı, Çerkeş’te yapılacak olan Hacılar Barajı bu barajlar önemli barajlar bölgenin ekonomisine katkı sağlayacak barajlar. Bakın biraz önce ne dedik sanayi gelişecek dedik. Tarım gelişecek dedik. Hayvancılık ve Turizm gelişecek dedik. Bunlar gelişecek ilçeler gelişecek merkez gelişecek.
Sulamalarımız olmadan tarım gelişir mi? Bir metrekare yer sulamadan arpa, buğday ekerek tarımımız gelişir mi? Sulu tarıma geçmemiz lazım. Peki nerede sulu tarım yok. İşte inşaatı devam eden Devrez Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya Barajı sayesinde.
Bakın sadece bu baraj Kurşunlu’da 16 bin dönüm alan sulayacak. Sadece Kurşunlu, Ilgaz’da 30-40 bin dönüm alan sulayacak. Ha Tosya’da sulayacak. Osmancık tarafında sulayacak. Onlar ayrı ama; sadece Çankırı’da 60 bin dönüm alan sulayacak. Kurşunlu’nun ve Ilgaz’ın sadece tarım ve hayvancılığında gelişim sağlatacak. Artı Elektrik üretimi olarak Hidro Elektrik santrali olarak ülkemizin milli ekonomisine katkı sağlayacak buradan Çankırı’da pay alacak.
Bu sene dünya genelinde bir kuraklık var ülkemizde de var. Çankırı merkezin su almış olduğu Güldürcek Barajı Kurşunlumuzu da güldürecek. İlçemizde barajından su alıyor. Orta, Şabanözü, Eldivan’da buradan su alıyor. Su seviyesi düştü bunun hepiniz farkındasınız. Ve bu sene kar yağışı biraz oldu. Allah’ın işi bu yıl yağışlar zayıf gidiyor. Belki daha sonra bir yağış olur 2021 yılını kurtarabiliriz. Ama gelecekte daha ilerleyen zamanlarda küresel ısınma arttı. 10 sene sonra 15 sene sonra bir susuzluk çekildiğinde işte bu baraj yarın bir can simidi olacak Çankırı merkezinde Kurşunlu’nun da Ilgaz’ında belki can simidi olacak. Geçmişte Güldürcek barajı yapılırken Çankırı Merkez’e su versin diye planlanmamıştı. O gün için Güldürcek barajı Çankırı Merkezi hiç ilgilendirmiyordu. Ama yıllar geçti, aradan 20 yıl geçti Güldürcek Barajının suyu Çankırı’ya can suyu oldu. Dolayısıyla Çankırı’yı Çankırı ilçelerini büyütecek her proje Çankırı’yı büyütür. Bunu unutmayalım bu çok önemli. İlçelerde yapılacak her proje merkezi büyütür. Dereler çayları, çaylar birleşip nehirleri ırmakları oluşturur. Şimdi şurada köyler olmasa, Kurşunlu’da köyler olmasa ne olur?
Kurşunlu yarı yarıya düşer, %50 düşer. Kurşunlu’nun 8 bin 9 bin nüfusu varsa bunun 4 bini 5 bini merkezde, 4 bini 5 bini de köylerde. Hele ki yazın Ankara, İstanbul ve diğer şehirlerde yaşayan yöre insanları geldiği zaman Kurşunlu’nun köyleri ile nüfusu 20 bin nüfusa geliyor. Şimdi merkez 5 bin, köyler 20 bin oluyor. 20 bin kişi geliyor. Kurşunlu merkezinde ticaretini yapıyor. Dolayısıyla ilçelerimizi Barajlarla büyütürsek Çankırı’yı da büyütürüz. Çankırı’nın büyümesinin birinci yolu ilçelerin büyümesinden geçer. İlçelerin 11 tanesi büyürse Çankırı büyür. Bu bu kadar nettir. Boş insanlar konuşur, biz yaparız.” Dedi.
Kurşunlu’ya Termal Hastane
Son dönemdeki en büyük projelerimizden bir tanesi de Hastanemizin Termal hastaneye çevrilmesi, projesidir. KUZKA, Belediye ve Kaymakamlığımız ortak olarak bir proje hazırlıyoruz. Bu projenin fizibilitesini yaptık, fizibilite raporları yüksek çıktı. Geçen hafta sayın Valimiz Abdullah Ayaz beyle de toplantı yaparak projenin raporlarını sunduk, hep birlikte değerlendirilmesini yaptık.
Kaymak, “Proje şundan ibarettir. Çavundur’da bulunan Termal suyun saniyede 5 litresi 7 km’lik boru hattıyla ilçemize getirilecek. İlçemiz hastanesinden termal havuzlar oluşturularak. Hastanemizde termal destekli, kaplıca destekli, fizik tedavisi yapılacaktır. Projemizin amacı budur. Türkiye’de 3 tane Termal Hastahane bulunmakta. Bir tanesi Nevşehir’de, bir tanesi Bolu’da bir tanesi de Ege bölgesi tarafında. Eğer ki biz bu projeyi başarıyla tamamlayabilirsek Kurşunlu Devlet hastanesi Türkiye’de ki 4’üncü termal hastane olacaktır. Ve bu hastane hem Çankırı’mıza hem, Karabük’e, hem Ankara’ya, hem Kastamonu’ya ve tüm Karadeniz bölgesine en önemlide insanlarımıza hitap edecektir.
Biraz önce 3 hastane saydım, farkındaysanız Karadeniz tarafındaki ilk hastane Nevşehir, Bolu bir tanesi de Ege bölgesinde Kurşunlu Devlet Hastanemiz D-100 Devlet Karayolu üzerinde. Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgesinin en yakın termal hastanesi olmuş olacak İnşallah.
Zaten 4 hastane oluyor. Türkiye haritasını göz önüne aldığınızda Kurşunlu Termal Hastanesi bu bölgeye, Karadeniz bölgesine açılan ilk termal hastane ünvanına kavuşmuş oluyor.
Termal hastane gerek Kurşunlu'muzun, gerek Çankırı’mızın adını Türkiye genelinde duyuracak ve Çankırı’nın bilinirliğini artıracaktır. Hepinizin taktir ettiği gibi Çankırı’mız çoğu zaman Ankara’nın bir ilçesi olarak zannedilmektedir. Yani bırakın yurt dışında yurt içinde bile çoğu vatandaşımız Çankırı’yı bir ilçe zannetmektedir. Bu bir gerçektir. Bu gerçeği kabulleneceğiz tedbirlerimizi alacağız. Çankırı’yı bilinir yapmanın yollarından bir tanesi Kurşunlu termali popüler hale getirmektir. Çankırı Kurşunlu Çavundur Termal olarak bilinirliği artırmak lazım. Yatırım şehrimize, ülkemize hayırlı uğurlu olsun İnşallah.” ifadelerini kullanarak bu sorumuzu da cevaplamış oldu.
Kaymak, "Adalet Ve Kalkınma Partisi Sevdalıyısım, Cumhurbaşkanımızın Yolundayım, İl İlçe Başkanlarımın Yanındayım, Durmak Yok Yola Devam Dedi"
Başkan Kaymak diğer hizmetlerini sırasıyla basınla paylaşarak ilçesinde ne var yok ortaya döktü. Soru hazinemizdeki sorularımızdan nasibini alan Başkan Kaymak her zaman ilçesinin, Çankırı'nın, halkının, Cumhurbaşkanımızın, Ak Partinin, her türlü hizmetin yanında olduğunun altını çizdi.

















Bu haber 3565 defa okunmuştur.







FACEBOOK YORUMLAR