O.O., İsimli Vatandaş Çok Sayıda Büyükbaş Hayvan Ve Ödemediği Borçlarıyla Birlikte Sırra Kadem Bastı

Hayvancılık yaptığını beyan eden Bayat ilçesi, Yukarı Emirhalil köyü nüfusuna kayıtlı O.O’un geçen aylar, yıllar zaman diliminde üreticilerin güvenini sağladı. Devamını okuyalım.

O.O., İsimli Vatandaş Çok Sayıda Büyükbaş Hayvan Ve Ödemediği Borçlarıyla Birlikte Sırra Kadem Bastı
04 Ocak 2020 - 12:15 - Güncelleme: 04 Ocak 2020 - 18:02
Büyükbaş Hayvanlarla Ve Ödemediği Borçlarıyla Birlikte Sırra Kadem Bastı

Dolandırıldığını İddia Ederken, Yetkililerden de Yardım Elinin Uzatılmasını Bekliyorlar

Ses kayıt cihazlarımızın kayıt altına aldığı bilgileri paylaşalım, insanları uyaralım istedik. Ses kayıtlarının yanında resmi belgeleri de paylaşan Harmancı bizlerin aracılığı ile seslerinin duyurulmasını istedi.

2018-2019 Yılı Bitti Alacaklarını Tahsil Edemediklerini, Dolandırıldıklarını Duyurdular!

İddialara göre, Kurban Bayramı öncesinde Merkez Ünür köyü ve çevre köylere gelerek hayvancılık yaptığını beyan eden Bayat ilçesi, Yukarı Emirhalil köyü nüfusuna kayıtlı O.O’un geçen aylar zaman diliminde üreticilerin güvenini sağladı. Olayın ardından günler, aylar, seneler geçmesine rağmen ne üreticilerin hayvanları geri geldi ne borcunu ödedi, aksine üreticilerde paralarını alabildiler.

Paralarını ödemediği üreticilerin telefonlarını da engelleyen Osman Okumuş ortalıkta yok. İkametgâh ettiği köyde bir boş evi ile boş mandırası bulunduğu bilgilerine ulaşabildiğimiz O.O’un Ankara da olduğu, fakat orada da bulunamadığı edinilen bilgiler arasındaki yerini korudu. 

Çankırı Merkez Ünür köyü sakinlerinden Kasım Harmancı’nın oğlu, 1984 Hakan Harmancı 46 bin TL değerinde büyükbaş hayvan (inek) karşılığında Çorum, Bayat ilçesi, Yukarı Emirhalil köyü nüfusuna kayıtlı O.O., isimli şahsın kendileri ve diğer mağdur durumda olan çevre köylülerin dolandırıldığını iddia etti.

Harmancı, “Kendisinin 5 inek, 46 bin TL, aynı köyden diğer bir mağdur arkadaşının ise 76 bin TL değerinde büyükbaş hayvan bedeli karşılığında dolandırıldığını söyledi.

Harmancı, “Bu olay beni bitirdi. 46 bin lira param gitti, büyükbaş ineklerimde gitti. Borçlarımı ödeyemiyorum. Ben battım, artık huzura çıkamıyorum. Bu konuda yetkililerden paramızı ve hayvanlarımızı kurtarmak için yardım istiyoruz” dedi.

Kendi köyü hariç civar köylerden Karadibek, Kürtismail, Aşağı Kavakkır, ayrıca Çorum, Bayat Tepe Kutuğun köyünden de 150 bin TL değerinde büyükbaş hayvanları alıp gittiği, isimlerini ayrı ayrı yazamadığımız köyler olmak üzere çok sayıda üretici kişiyi büyükbaş mallara karşılık senet vererek bu şahıslarında dolandırıldığını duyduğunu söyleyen Harmancı, Biz battık, bittik ve mağduruz. Biz devletimizden yardım istiyoruz. Bizi kurtarsınlar.
Dolandırıldığını duyum üzerine anlayan Ünür köyü sakinlerinden Kasım Harmancı’nın oğlu, Hakan Harmancı, Bayat ilçesi, Yukarı Emirhalil köyü nüfusuna kayıtlı O.O., hakkında Çankırı İl Jandarma Komutanlığına suç duyurusunda bulunduğunu sözlerine ekledi.

Harmancı’nın beyanlarına göre suç duyurusunda bulunduğu ilk şikayet dilekçesine, “Çankırı Adliyesi ve İl Jandarma Komutanlığından gelen soruşturmaya, kovuşturmaya yer yoktur, takipsizlik kararının verilmiş olması ifadlerinin” kendisini üzdüğünü vurgulayan Harmancı, bir kez daha yıkıldığını söyleyerek bu işin peşini bırakmayacağını sözlerine ekledi.

Yapmış olduğu şikâyetlerden bir sonuç alamadığını anlatan Hakan Harmancı Çankırı Adliyesine tekrar suç duyurusunda bulunarak mağduriyetinin giderilmesini, kendilerini dolandırdığını iddia ettiği şahsın bir an önce bulunup Adalete teslim edimlisini istedi.

1 Kasım 2018 yılından beri olayın acısıyla üzüldüğünü belirten, mağdur olduğunu söyleyen Harmancı, şüpheli O.O.’un almış olduğu büyükbaş mallara karşılık, “Bedelini Kurban Bayramında Malları Sattıktan Sonra Ödeyeceğim Diyerek Senet İmzaladığını, İlerleyen Günlerde İse Alacağını Tahsil Edemediğinde İse Dolandırıldıklarını Anladığını Söyledi.”

Aldığı senetlere karşılık bulamayan Harmancı, O.O., adlı şüphelinin borcunu ödemediği gibi ortalıklarda da bulunamaması kendisi daha fazla üzdüğünü, soluğu tekrardan Bayat Adliyesinde aldığını açıkladı. Bu adamın bulunmasını istiyorum. Biz yandık başkaları yanmasın. Şahsım ve çevre köylerden toplamda 70-80 kişi dolandırıldı. Meblağ olarak ta söyleyecek olursak yaklaşık 800-900 bin TL dır.

Harmancı,”Böyle adamları yaşatmasınlar. Gariban üreticiyi, köylü vatandaşı dolandırıp kaçıp gittiler. Bizim malımızı, canımızı aldı gittiler” ifadelerini kullandı.

Şahsa çok sayıda büyükbaş hayvanını kaptıran üreticiler ise şunları söyledi: “Bu adam köylerimize gelerek bizi kandırdı. Hayvanlarımızı mandıraya doldurdu ve akşamın bir yarısı çekip gitti. Hayvanlarımızın parasını da vermedi. Ödeyeceğim dedi ödemedi. Telefonlara da bakmıyor. Arkadaşlarımız şikayetçi oldu ama yardımcı olmadılar bize.

Üzüntüsünü defalarca dile getiren, dolandırıldığını iddia eden Harmancı artık iyiden iyiye bunaldık, ne yapacağımızı şaşırdık, Çankırı Adliyesi ve Jandarma Komutanlığı beni Çorum’a gönderiyor, gidiyorum derdimi anlatıyorum, “ne olur biz mağdur durumda olan insanlara yardım elinizi uzatınız” ne acıdır ki Çorum Adliyesi de bizleri Çankırı Adliyesi ve İl Jandarma Komutanlığına gerisin geri sevk ediyor. Çankırı, Çorum git gel yorulduk artık, derdimize bir çözüm, çare bulamadık. Yetkililerden yardım ellerini uzatmalarını, mağduriyetimizin giderilmesini, bizleri dolandıran şahsın bulunup adalete teslim edilmesini istiyorum. Kendi çabalarımızla da yaptığımız aramalar sonucu ulaşamadığımız O.O.’un bir an önce bulunup başka insanları da dolandırmasına engel olunmasını talep ediyoruz. Diyerek sözlerine son verdi.

Bulunsun Bu Adam

Tabi ki olaya tek taraflı baktığımız zannedilmesin, karşı taraf ortaya çıkarda gerçekler anlaşılır diye temenni ediyoruz. İnşallah bu haberimizden sonra bir sonuca ulaşılır diyerek tüm güvenlik güçlerimize güveniyor, dualar ederek kendilerine iyi dileklerimizi yolluyoruz.


Dolandırıldığını belgeleyen senetleri www.haberci18.com İnternet Haber merkezimize sunan mağdur Kasım Harmancı bey ve T.C kimlik belgesi


Birçok çiftçi üreticiyi dolandırdığı iddia edilen, mağdur Hakan Harmancı tarafından da haber merkezimize servis edilen O.O'ya ait bir kare fotoğraf.




O.O. tarafından dolandırıldığını iddia eden Merkez Ünür köyü sakinlerinden mağdur çiftçi Hakan Harmancı





 
Bu haber 8927 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum