Çankırı Çivi Köyü Ulubey Yaren Meclisi Sezonun ilk Yaren Ocağını Yaktı
Çivi Köyü Ulubey Yaren Meclisi Çivi Köyünde bulunan köy konağında sezonun ilk Yaren Ocağını yaktı.
24 Aralık 2024 - 21:04 - Güncelleme: 24 Aralık 2024 - 21:08
Çankırı Çivi Köyü Ulubey Yaren Meclisi Büyük Başağa Sıtkı Ulu, Küçük Başağa Efe Kula, Reis Cemalettin Kuloğlu, Baş Yarenağa Müslüm Ulu, Usta Yarenağa Recep Ulu ve diğer yarenler olarak, Çankırı'nın geleneksel kültürünün en önemli simgelerinden olan Yaren Meclisleri ocaklarını yakmaya başladı.
Çivi Köyü Ulubey Yaren Meclisi Çivi Köyünde bulunan köy konağında sezonun ilk Yaren Ocağını yaktı.
Yaren gecesine, Çivi Köylüler ile birlikte çok sayıda misafir katıldı. Gecede yaren ekibi tarafından misafirlere yöresel halk oyunları gösterileri, orta oyunları sergilenerek, Çankırı’ya özgü yöresel yemek ikramında bulunuldu.
Bu haber 13028 defa okunmuştur.
YORUMLAR
-
1 yıl önceKeşke ayrım yapacak kadar cesaretin, ismini paylaşacak kadar da olsaydı isimsizağam. Ama herkesin başımızın üzerinde yeri var seni de bekleriz anonimağam :)
-
1 yıl önce28 Aralık'ta çivi köyü Ulubey yaren MECLİSİ ocağını tekrar yakacak oraya gelip görebilirsin yorum yapan misafiragam.







FACEBOOK YORUMLAR