Döne Doğutekin

Döne Doğutekin


Anadolu'yu Vatan Yapan Zafer: Malazgirt

26 Ağustos 2025 - 08:31

Anadolu'yu Vatan Yapan Zafer: Malazgirt

Türk tarihi, birbiriyle bütünleşmiş kutlu zaferlerin ihtişamıyla süslenmiş, muazzam bir millet ruhunun itibarıyla yükselmiştir. Mazimize geçen her bir zafer, bağımsızlık haysiyetimizin zırhı ve geleceğimizin ziynetidir. Ağustos ayı, Türk milletinin zafer dualarının kabul olduğu, meydanlarda kabaran iman ve iradesinin zulmü ve zilleti yendiği bir aydır.

Malazgirt’ten Otlukbeli’ne, Mercidabık’tan Mohaç’a, Büyük Taarruz’dan Dumlupınar’a kadar uzanan bu zafer zinciri, milletimizin muhteşem atılımlarının ve muazzez ruhunun bir yansımasıdır. Bu zaferlerden her biri tarihe mühür vurmuş ve birbirini tamamlamıştır.

Bugün, 1071’de fazilet ve fedakârlığın refakatiyle kazanılan Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümünü gururla idrak ediyoruz. Bu zafer, Anadolu'yu bizlere ebedi vatan yapan, zalimlerin hesaplarını bozan bir diriliş ve doğruluş şahikasıdır. Malazgirt Ovası’nda yalnızca iki ordu değil, hak ile batıl, iman ile ihanet karşı karşıya gelmiştir. Bizans’ın askeri ve teknolojik üstünlüğü, kutlu ecdadımızın aklı, ahlakı, azmi ve anıtlaşmış cesareti karşısında tutunamamıştır. Büyük Hakanımız Sultan Alparslan’ın "Ben kendimi Allah’a adadım, benim için şehitlik de, muzaffer olmak da bahtiyarlıktır" sözü, bu inanmışlığın en güçlü tezahürüdür.

26 Ağustos 1071’de Anadolu coğrafyası, asıl ve ebedi sahiplerine kucağını açmış, işgal ve ilkellik son bulmuştur.

Zaferlerimiz, tarihin bir anında donup kalmış değildir. Sultan Alparslan’ın Anadolu topraklarına diktiği varoluş ve bağımsızlık fidanları, bugün çınarlaşmış ve milletimizin tamamını gölgesine almıştır. Malazgirt Zaferi’nden 851 yıl sonra, düşmanı vatan topraklarından sürüp çıkaran Büyük Taarruz şuuru, hala milletimizin vicdanında kor gibi durmaktadır. Kötü ve kötü niyet sahipleri bilmelidir ki, vatan tektir, adı Türk’tür ve 954 yıldır namusumuza emanettir.

Malazgirt Zaferi’nden Büyük Taarruz’a kadar geçen asırlar içinde, adımız, anımız ve acımız bir olmuş, birlikte gülüp birlikte ağlamanın asalet ve hissiyatı büyük Türk milletiyle vücut bulmuştur. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini, Andımızı, İstiklal Marşımızı belleğinde yaşatan Türk gençliği: “binlerce yıl daha ebediyete kadar buradayız!” diye boşuna emin konuşmuyor.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk tarihinin her döneminde milli bekanın muhafazası için emsalsiz sorumluluklar üstlenmiş, en çetin imtihanları sabır ve vatanperverlikle geçmiş kahraman ecdadımızı hürmet ve rahmetle yad ediyoruz.

Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümünde Büyük Hakanımız Sultan Alparslan’a, kahraman neferlerimize; Büyük Taarruz’un 103. yıl dönümünde de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, ülkü arkadaşlarına ve tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz.

Zafer günümüz mübarek olsun. Vatanımız sonsuza kadar var olsun.

Döne Doğutekin Alemdağ MHP Kadın Kolları Başkanı

Bu yazı 611 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum