Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen Minare Yıkım Çalışmalarını İnceledi

25 Nisan 2024 Cuma gününden bu yana yıkım işleminin sürdüğü Bademlik Camisi minaresindeki çalışmaları Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 28.04.2024 Pazar günü yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen Minare Yıkım Çalışmalarını İnceledi
28 Nisan 2024 - 20:39 - Güncelleme: 28 Nisan 2024 - 20:56
Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen Bademlik Camii’nde Minare Yıkım Çalışmalarını İnceledi

Çankırı’da 20 Nisan Cumartesi günü meydana gelen şiddetli fırtına, lodos nedeniyle Yeni Mahalle Susam Sokakta bulunan 46 yıllık çifte minareli Bademlik Camii’nin bir minaresi yıkılmıştı. Hasar gören minare ve ikinci minare için İl Müftülüğü tarafından can ve mal kaybı yaşanmaması için Çankırı Belediyesi’ne yıkım talebinde bulunuldu.

Çankırı Merkez Yeni Mahallesinde bulunan Bademlik Camii'nin ayakta kalabilen 61 metre yüksekliğindeki diğer minaresi, kontrollü şekilde yıkılmaya başlandı.

Yeni Mahalle Susam Sokakta bulunan, kuvvetli rüzgar nedeniyle bir minaresi yıkılan Bademlik Camisinin diğer minaresinin devrilme riski bulunması ve tehlike oluşturması nedeniyle ikinci minaresinin yıkım çalışmalarını Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen yerinde inceledi.

25 Nisan 2024 Cuma gününden bu yana yıkım işleminin sürdüğü Bademlik Camisi minaresindeki çalışmaları Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 28.04.2024 Pazar günü yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çankırı Belediyesi olarak çifte minareli Bademlik Camii’nin diğer minaresi için hasar tespit çalışması yaptıklarını belirten Başkan İsmail Hakkı Esen, “Geçtiğimiz hafta meydana gelen kuvvetli rüzgar, fırtına, lodos nedeniyle yıkılan minare dünya gündemdeki yerini almış; camii bölgesinde küçük çaplı hasarlar meydana getirmişti. İkinci minareninde tehlikeli olabileceği hissedilmiş, Çevre Şehirçilik İl Müdürlüğü, AFAD, Çankırı Belediyesi olarak hasar tespit çalışması yaptırılarak; ekiplerimizin yaptığı inceleme neticesinde Yeni Mahallemizde bulunan Bademlik camisinin bir minaresinin yıkılmış olmasından dolayı yaşanan Afad sonrası ikinci minarede de sallantıların oluştuğunu bilgilendik. Olası bir şiddetli fırtına, rüzgar, lodos ile birlikte Caminin etrafında bulunan binaların üzerine devrilmesinin söz konusu olabileceğini düşünerek Ankara’dan şehrimize getirilen 200 tonluk vinç ve profesyonel ekipler tarafından çevreye zarar vermeden ikinci minareninde yıkımı gerçekleşiyor” dedi.

Başkan Esen, 61 metre yüksekliğinde ki Bademlik Camii minaresinin yıkım çalışmasını 200 tonluk vinç ve profesyonel bir ekiple, çevreye zarar vermeden yapıldığını, kesim, yıkım işlerinin bir kaç günü daha sürebileceğini sözlerine ekledi.

Güvenlik Önlemleriyle Yıkım İşlemlerinin Tamamlanmasına Devam Ediliyor

Ekipler tarafından incelen camide minare yıkım kararı alınarak, sabah saatlerinde minarenin kontrollü bir şekilde yıkılması için çalışma başlatıldı.

Bademlik Camii etrafından güvenlik kontrolünü sağlayan ekipler, minarenin yıkım işlemini başlattı.
Minarenin Alem, Külah, Petek, Şerefe, kısmına kadar olan ilk bölümü kesilerek, vinç yardımıyla alındı. Üçüncü gün de devam eden kesi-yıkım işlemi, minarenin geriye kalan Gövde, Papuç, Kürsü kısımlarının da tamamen kesilerek alınmasıyla son bulacak.

Bu haber 2264 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum