Bilimin Işığında Engel Tanımayan Başarı

Özel eğitim öğrencilerinin aktif rol aldığı etkinlikte, bilimsel çalışmaların somut çıktıları ziyaretçilerle buluşturuldu.

Bilimin Işığında Engel Tanımayan Başarı
11 Nisan 2026 - 20:01 - Güncelleme: 11 Nisan 2026 - 20:06
İlimizde faaliyet gösteren Vali Ayhan Çevik Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, yoğun katılım ve büyük bir ilgiyle gerçekleştirildi. Eğitimde bilimsel farkındalığı artırmak ve öğrencilerin üretkenliğini desteklemek amacıyla hayata geçirilen etkinlik, yerel basın ve davetliler tarafından da yakından takip edildi.

Fuarın açılışına, Çankırı İl Millî Eğitim Müdürü Ayhan Işık ve İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Kendir’in yanı sıra; kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Vali Ayhan Çevik Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin büyük emek ve özveriyle hazırladığı projeler fuar kapsamında sergilendi. Özel eğitim öğrencilerinin aktif rol aldığı etkinlikte, bilimsel çalışmaların somut çıktıları ziyaretçilerle buluşturuldu. Öğrencilerin projelerini bizzat tanıtma fırsatı bulduğu fuar, onların bilimsel düşünme becerilerini geliştirmelerine, kendilerini ifade etmelerine ve özgüven kazanmalarına önemli katkı sağladı.

Ziyaretçiler, stantları gezerek projeleri yakından inceleme ve öğrencilerden bilgi alma imkânı bulurken, ortaya konan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Etkinlik, eğitimde fırsat eşitliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Okul yönetimi tarafından yapılan açıklamada, öğrencilerin potansiyellerini ortaya çıkaran, onları bilimle buluşturan ve “engel tanımayan başarılar”a imza atmalarını destekleyen çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.

Bu haber 5140 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum