Ayasofya ve Fatih'i Anlamak Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Konferansta konuşmacı Necdet Yılmaz, Peygamber Efendimizin müjdesi doğrultusunda Ayasofya'nın sembolik anlamını ve Fatih Sultan Mehmet'in büyük mücadelesini anlattılar.

Ayasofya ve Fatih'i Anlamak Konulu Konferans Gerçekleştirildi
21 Nisan 2024 - 20:16 - Güncelleme: 21 Nisan 2024 - 20:20
Çankırı Çevre Kültür Derneği tarafından düzenlenen "Ayasofya ve Fatih'i Anlamak" konulu konferans, büyük ilgi gördü.

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Dernek başkanı Duran Karakoyun, Ayasofya ve Fatih'i Anlamak konulu proje kapsamında Fatih Sultan Mehmed'in yaşı kadar gül dikimi ve şiir yarışması düzenlediklerini ve İstanbul ile Edirne gezilerinin yapılacağını açıkladı. Amacının geçmişimiz ile geleceğimiz arasında bir köprü kurmak olduğunu söyledi."

Konferansta konuşmacı Necdet Yılmaz, Peygamber Efendimizin müjdesi doğrultusunda Ayasofya'nın sembolik anlamını ve Fatih Sultan Mehmet'in büyük mücadelesini anlattılar. Peygamber Efendimizin, İstanbul'un fethini ve Ayasofya'nın açılmasını müjdelediği rivayetleri hatırlatarak, bu büyük olayın İslam tarihindeki yeri ve önemine vurgu yaptılar. Ayasofya'nın tarihi ve kültürel önemini, Fatih Sultan Mehmet'in hayatını ve bu büyük şahsiyetin Ayasofya'nın fethiyle ilgili rolünü anlamak için bir araya geldiler. Konferans, tarihe ışık tutan bilgilerin paylaşılması ve katılımcıların bu konuda daha derin bir anlayış geliştirmesine yardımcı olmayı amaçladı.

Konferans sonunda katılımcılar, Ayasofya ve Fatih Sultan Mehmet hakkında daha derin bir anlayışa sahip olarak, tarihimizin önemli bir parçasını daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Konferans sonunda konuşmacı Necdet Yılmaz Bey'e Çankırı Çevre Kültür Derneği Başkanı tarafından hediye takdimi yapıldı.

Bu haber 1091 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum