Kamuoyuna Uyarı (Özel Haber)

www.haberci18.com İnternet medya Yönetmeni Mustafa Çelik olarak, Sayın Valimize şehrimizin gündeminde olan en önemli sorularımızı sorduk.

Kamuoyuna Uyarı (Özel Haber)
21 Nisan 2024 - 21:29 - Güncelleme: 21 Nisan 2024 - 22:04
Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar başkanlığında Asayiş Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Çankırı Valiliği Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Yusuf Mutlu Genç, ulusal ve yerel basın mensupları katılım sağladı.


www.haberci18.com İnternet medya Yönetmeni Mustafa Çelik olarak, Sayın Valimize şehrimizin gündeminde olan en önemli sorularımızı sorduk.

Çelik, “Şehrimiz Valisi olarak yönetim anlayışınızdaki en önemli ilkelerinizden biri şeffaklık ve hesap verebilirlik. Şahsım ve yerel basın olarak bu özelliğinizden son derece memnunuz. Çankırı’nın huzuru ve güvenliği için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyorsunuz, iyiki varsınız.”

Çelik’in sorusu: İlimizde organize suç örgütü niteliği taşıyan mafya vari yapılanmalara; sokak kabadayılarına, suçlulara, abartılı eksoz kullanan motorsikletcilere, dirift atan araç sürücülere, aşırı müzik açıp çevreye rahatsızlık veren sürücülere, uyuşturucu, uyarıcı madde ticareti yapanlarla, satanlarla mücadeleniz devam ediyormu? Yukarıda isimlerini saydığım suçlulara istenilen ağır darbeyi vurabildiniz mi?

Çankırı genelinde asayiş ve huzurun tesis edilmesi noktasında gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirildiği toplantıda konuşma gerçekleştiren Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Emniyet ve Jandarma tarafından Çankırı’nın belli noktalarında 7 gün 24 saat uygulama gerçekleştirildiğini ve bu anlamda Çankırı’nın hiçbir yerinde sokak kabadayıların, suçluların, abartılı eksoz kullanan motorsikletcilerin, dirift atan araç sürücülerin, uyuşturucu, uyarıcı madde ticareti yapan, satan, alan, aşırı müzik açıp çevreye rahatsızlık veren sürücüler kim olursa olsun gezmelerine müsaade etmeyeceklerini, hak ettikleri cezalarıda misli misli ödeyeceklerini ifade etti.

“Telefon Dolandırıcılığında Bilinç Arttırılmalı”

Telefon dolandırıcılığı konusunda farkındalığın arttırılması gerektiğinin özellikle altını çizen Vali Taşolar, “Telefonla dolandırıcılık, internet üzerinden dolandırıcılık artık bizim üstesinden gelme noktasında ancak vatandaş bilincini ve duyarlılığını arttırarak çözebileceğimiz konular. O yüzden bu sadece Çankırı İli Bürokrasisinin kuvvetlerinin değil, bana göre hepimizin asli bir sıkıntısı ve problemi. Bununla mücadele için bizim kesinlikle ve kesinlikle halkı bilinçlendirme, toplumu bilinçlendirme noktasında desteğe, çalışmaya ihtiyacımız var. Siz basına çok önemli görevler düşüyor” şeklinde konuştu.


"Sizleri Telefonla Arayarak Kendilerini Polis, Asker veya Savcı Olarak Tanıtıp, Sizden Para, Altın İsteyen, Adınız FETÖ, PYD vb TERÖR Örğütü Soruşturmasına karıştı” diyerek Para talep eden şahıslara lütfen inanmayın..

Uyarı

Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar başkanlığında 2024 yılı Emniyet ve Jandarma asayiş değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Telefon, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılıklarda Türkiye genelinde artışın yaşandığını dile getiren ve özellikle yaşlı vatandaşların benzer dolandırıcılık olaylarından etkilendiğini vurgulayan Vali Taşolar, bu anlamda Çankırı'da da vatandaşların bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Dolandırıcılara İnanmayın, Mağdur Olmayın!

UYARI "Sizleri Telefonla Arayarak Kendilerini Polis, Asker veya Savcı Olarak Tanıtıp, Sizden Para, Altın İsteyen Şahıslara İnanmayın."

“Adınız FETÖ, PYD vb TERÖR Örğütü Soruşturmasına karıştı” diyerek sizden Para, talep eden dolandırıcılara itibar etmeyiniz.

Böyle bir durumda hemen 112 İhbar Hatını, 155 Polis İmdat’ı arayın.

Kamuoyunda “telefon dolandırıcılığı” olarak bilenen yöntemin çok can yaktığı, insanları maddi ve manevi açıdan ciddi mağduriyetlere uğrattığı, yurtiçinde ve yurtdışında organize olan, bazen görünür şekli ve faaliyeti hukuki ve meşru ve bazen de tümü ile korkutma, baskı altına alma veya aldatma niyeti üzerine kurulu, hukuki ihtilaf ve yapılış şekline göre basit aldatma veya kandırma olarak değerlendirilemeyecek, iştirak veya suç örgütü faaliyetleri kapsamında işlenen nitelikli dolandırıcılık suçlarının arttığı, insanların telefonla kandırılıp ellerinden para ve kıymetli eşyasının alındığı, hatta bazı durumda yağma suçunun unsurlarını oluşturabilecek tehdit ve korkutma yöntemlerine de başvurulduğu, buna karşı yeterli önlemlerin alınamadığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin muhtelif yerlerinde bir yapılanma içerisine girmiş ve organize hale dönüşmüş telefon dolandırıcılarına müdahale edilmediği, dolandırıcılık yöntemi kullananların teknik imkanlardan fazlası ile faydalandıkları, kendilerini farklı şekillerde ve sıfatlarda tanıtarak, tekniği de kullanarak dolandırıcılık faaliyetlerine giriştikleri görülmüştür.

İnternet üzerinden satılık araç ilanı verilen araçlar için emin olmadığınız kişilere kapora adı altında para göndermeyiniz.

Kendisini Vali veya Kaymakam olarak tanıtarak yardıma muhtaç veya hasta çocuklar için para talep eden kişilere inanmayın.

Aracınızı satarken paranızın tamamını almadan kesinlikle vekâlet veya noter satışını vermeyiniz. Noterlerde Güvenli Ödeme Sistemini kullanınız.

Ev ve arsa satışı yaparken mutlaka paranızı satış esnasında alınız veya Noterlerde Güvenli Ödeme Sistemini kullanınız, tanımadığınız kişilere satış amaçlı vekâlet vermeyiniz.

Banka, postane, hastane, vergi dairesi vb. yerlerde kendilerini görevli olarak tanıtan ve yardım vaadinde bulunan kişilere itibar etmeyiniz.

Bankamatiklerde işlem yaparken şifrenizi kimseye göstermeyin veya söylemeyin.

Üzerinizde büyük miktarda para taşımanız gerekiyorsa birkaç parça halinde emniyetli yerlerde taşıyınız. Adres sormak, para bozdurmak vb. bahanelerle size yaklaşan tanımadığınız şahıslara karşı dikkatli olunuz.

Para ile ilgili işlerinizi bizzat kendiniz takip etmeye, özellikle küçük yaştaki çocuklara paranızı emanet etmemeye dikkat ediniz.

Ucuz ve faturasız malları satın almayınız. Elden satılan eşyaların çalıntı veya kaçak mal olma ihtimali yüksektir. Çalıntı mal satın almanın suç olduğunu unutmayınız. Bu tür malları alırken kaynağını araştırınız.

Evinize gelerek “Yaptığımız çekilişten size hediye çıktı” şeklinde sözlerle kandırarak fahiş fiyatla mal satanlara inanmayınız.

Bankamatiklerde işlem yapmak istediğinizde tanımadığınız kişilerin yardım tekliflerini kabul etmeyiniz. Bankamatiklere kartınız sıkıştığında hiç kimseden yardım istemeyiniz. Şifrenizi banka yetkilileri dâhil kimseye söylemeyiniz. Sizi cep telefonuyla banka yetkilisi ile görüştüreceğini söyleyen kişilere itibar etmeyiniz.

Bankadan aradığını söyleyerek kartınızın şifresini veya bilgilerini isteyenlere bu bilgileri vermeyiniz.

Araç almak istediğinizde ruhsat sahibi ile yüz yüze görüşünüz. Araç üzerinde yazılı olan motor şasi numarası ile ruhsatta yazılı olan motor şasi numarasının aynı olmasına dikkat ediniz.

Kredi kartınız kaybolduğu veya çalındığında en kısa sürede ilgili bankayı arayıp iptal ettiriniz. Kredi kartı şifrenizi kimseye söylemeyiniz, kartınızın arkasına şifrenizi yazmayınız.

Kredi kartı ile yaptığınız alışverişlerde kredi kartınızın POS makinesi dışında başka bir makineden geçirilmemesine dikkat ediniz.

İnternet üzerinden alışverişlerde güvenilir olmayan sitelerden alışveriş yapmayınız. Kart bilgilerinizi kesinlikle paylaşmayınız.

Evlenme vaadi ile sizden altın veya para isteyenlere itibar etmeyiniz.

Fala bakmak veya büyü yapmak için ikametinize gelen ve içeri girmeye çalışan kişilere itibar etmeyiniz.

Alışverişlerinizde tanımadığınız kişilerden almış olduğunuz çeklerin çalıntı olabileceğini göz önünde bulundurarak ilgili bankaya sorunuz.

Bu uyarılara lütfen kulak kapamayınız. Bu haberi okuyun oyuna gelmeyiniz.

Kamuoyuna önemle duyurulur.

Bu haber 2232 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum