Yeni Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi Ilgaz'da Hizmet Vermeye Başlıyor

Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi (Eski adıyla Sağlık Ocağı), Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk’ün koordinesinde sıfırdan yapıldı.

Yeni Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi Ilgaz'da Hizmet Vermeye Başlıyor
17 Nisan 2024 - 12:43 - Güncelleme: 17 Nisan 2024 - 12:47
Yeni Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi

Ilgaz Şentepe Mahallesi’ndeki mevcut haliyle ilçe halkına hizmet veren; fakat yapıldığı tarih itibariyle deprem riskli olan Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi (Eski adıyla Sağlık Ocağı), Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk’ün koordinesinde sıfırdan yapıldı.

Yapımı tamamlanan ve yarın hizmete başlayacak Aile ve Toplum Sağlığı Merkeziyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Öztürk:

“İlçemizde bulunan Sağlık Ocağı (Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi) yetersizdi. Bu konuda vatandaşlarımızdan gelen taleplere kayıtsız kalmadık. Gazidede Mahallesi’nde, sebze pazarının alt tarafında, mülkiyeti belediyemize ait 5281 metrekarelik arsayı Sağlık Bakanlığı’na hibe ettik.

Gerekli plan ve proje işlemlerini takip ederek yeni tesisi, hibe ettiğimiz bu arsa üzerine inşa ederek ilçemize kazandırdık. Ayrıca yeni bir 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu (Ilgaz’a yapılan 2. Ambulans İstasyonu) inşa ettik. Altyapı bağlantılarını ve eczane hizmet binasını da oluşturduk. Yapımını tamamladığımız tesis 17 Nisan 2024 Çarşamba günü halkımıza hizmet vermeye başlayacak.

Tesisin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen Ak Parti Çankırı İl Başkanımız Koray Erdoğan’a ve Ak Parti Grup Başkanvekilimiz Muhammet Emin Akbaşoğlu’na teşekkür eder, destek ve yardımları için Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya, Çankırı Sağlık İl Müdürümüz Dr. Hüseyin Sarıkaya’ya, Ilgaz Devlet Hastanesi Başhekimimiz Dr. Ahmet Aytekin’e şükranlarımı sunarım. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Bu haber 682 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum