Kitabının Gelirini Şehit Ve Gaziler Derneğine Bağışladı

Araştırmacı- Yazar Emekli Yarbay Selçuk Çevik, bugünleri yaşamamıza sebep olan değerli kişilerin unutulmaması adına “Savaşların Karanlığında Çankırı Güneşi ” isimli kitabı yazmaya karar verdiğini dile getirdi.

Kitabının Gelirini Şehit Ve Gaziler Derneğine Bağışladı
18 Şubat 2024 - 09:58 - Güncelleme: 18 Şubat 2024 - 10:04
Valimiz Murat Fırat Taşolar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Büyük ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ile birlikte Emekli Yarbay Selçuk Çevik'in "Savaşların Karanlığında Çankırı" isimli kitabının tanıtım ve imza etkinliğine katıldı.

Araştırmacı- Yazar Emekli Yarbay Selçuk Çevik tarafından kaleme alınan “Savaşların Karanlığında Çankırı Güneşi” isimli kitap için Yunus AVM giriş katında tanıtım ve imza günü düzenlendi.

Tanıtım ve imza etkinliğinde okurları ile bir araya gelen Araştırmacı- Yazar Emekli Yarbay Selçuk Çevik, bugünleri yaşamamıza sebep olan değerli kişilerin unutulmaması adına “Savaşların Karanlığında Çankırı Güneşi ” isimli kitabı yazmaya karar verdiğini dile getirdi.

Çevik, “Aslen Çankırı Eldivanlıyım. 8 Ay önce emeklilikten sonra memleketime yerleştim. Eşim öğretmen halen görevde çalışıyor. Eldivan’da değer verdiğim 1979 yılında vefat etmiş bir gazimizin mezarını gördükten sonra kitabı yazmaya karar verdim. Böyle unutulmamalı bu kadar değerli insanlar diye düşündüm.

Tarihte geçmişimizde olmuş, bugünleri yaşamamıza sebep olmuş kişileri unutturmamak adına böyle bir kitap çıkardım ortaya. İnşallah alınıp okunmasını diliyorum. Çünkü eğer bu kitapta kayda girmese bu olaylar, bizden sonra temelli unutulup gidecek. Memleketimiz için ne yapabiliriz diye düşündük. Böyle bir anı bırakalım istedik.” dedi.

Kitabın gelirini Çankırı Şehit ve Gaziler Derneğine bağışlayacağını belirten Çevik, “Bu kitabın gelirini de şehit ve gaziler derneğimize bıraktım. Bu kitapta görmüş olduğunuz bakımsız mezarlar gibi olanların bakım onarımında kullanılması maksadıyla. Başka bir niyetimizde yok zaten. Amaç memleketimiz için faydalı bir şeyler yapabilmek.” şeklinde konuştu.

Çevik’in Liman Yayınevi’nde dağıtımı yapılan “Akbaş Cephaneliğinin Laneti” ile “Mucize Türkler/Sakarya’dan Mudanya’ya” isimli iki kitabı bulunuyor.
 

Bu haber 3500 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum