Necati Keskin

Necati Keskin


Milli Ve Manevi Değerlerimiz

01 Şubat 2024 - 03:35

Milli Ve Manevi Değerlerimiz

Her devletin, her milletin milli ve manevi değerleri vardır. Mantıklı bulursunuz veya bulmazsınız, kabul edersiniz, etmezsiniz o sizin akıl ve mantık sorununuz. Yalnız hangi kafayı taşırsanız taşıyın veya kafanın içerisinde hangi beyni taşırsanız taşıyın asla bir devletin, bir milletin değerlerine hakaret edemezsiniz. Bu değerler insanları hatta ülkeleri ya birbirine yaklaştırır, ya da uzaklaştırır.

Yahudi inancına göre ibadet veya dinlenme günü olarak Cumartesi günü “Şabat” günü olarak kabul edilir, Hıristiyanların genelde Pazar günleri ibadeti kiliselerde yaparak mum yakarlar. Hıristiyanların mum yakmasını veya İsa peygamberi Tanrı’nın oğlu olduğuna inanırlar ve kutsal kitaplarındaki fikirleri de onların bu inanışları sana, bana, bize saçma gelebilir, ama asla hakarete varan kelimeler kullanamazsın, Başka milletlerinin insanları İslam dininden ayrı dinleri veya inandıkları kutsal değerleri vardır, inandığın din ve mantık açısından kabul etmeyebilirsiniz ama asla hakaret edemezsiniz. Mesela; İslam dininde domuz etinin haram kılındığından dolayı Yüce Yaratıcının yarattığı domuz hayvanına aşağılayıcı konuşmalar yapamazsın veya Hindistan’da ineğin kutsal sayıldığını mantığın kabul etmeyebilirsin, ama orada ineğe hayvanca hakaret edemezsin,

Yalnız!.. Benim kutsal kitabıma, ibadethanelerime, dinimin emrettiği kutsal gecelerime, dini ve milli bayramlarıma diğer dinlere ve mezheplere sahip olanlardan aynı saygıyı beklemek bizimde hakkımızdır.

Kuran’ı Kerim’i kastederek ve adına Şeytan Ayetleri diye isim koyan Hint asıllı İngiliz yazar Selman Rüşdi'nin romanı ve Irak asıllı Salwan Momika isimli bir serseri, 28 Haziran'da İsveç'in başkenti Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakması ile yine çeşitli tarihlerde Almanya ve Avrupa’nın bir çok ülkesinde İslam’ın dini mabedi sayılan cami ve mescitlere saldırılması olaylarına hepimiz televizyon ekranlarında şahit olduk.

İslam dini dışında kalan diğer diğer dinlere mensup olanların her ne hikmetse İslam dinine saygısı olmadığı gibi İslam düşmanlığından da geri kalmıyorlar.

Ortadoğu da bulunan İslam ülkelerinin yukarıda belirttiğim ahlaksız saldırılarına neden tepki vermediklerini İslam inancına sahip olanları hüsrana uğratmasın, zaten onlardan bir tepki beklemiyoruz da, Asil Türk Milletinin her ferdinin ruhuna bezenmiş İslam kültürünün verdiği ahlakla, Ülkemizde her hangi bir dine mensup fikirlere saygı duyuyorsak, hatta Devlet olarak ülkemizde bulunan ve ibadet yapılan ibadethanelerine bakım ve onarımları dahil her türlü imkanlar sağlanıyorsa ve bizden de isteniyorsa, lütfen İslam’ın kutsal kitabına ve ibadet haneleri ile milli ve manevi değerlerimize de en az bizim kadar saygı göstermenizi beklemek bizimde hakkımızdır.

Türk milleti değerlerine sahip bir toplumdur, bu toplumda “Kutsal Kitabımız Kuran’ı Kerim, Ezan, Cami, Cem evi, Atatürk, Cumhuriyet, İstiklal Marşı, Bayrak, ile Dini ve Milli bayramlarımız” bizim en öncelikli değerlerimizdir. Seksen beş milyon vatandaşın her bireyi bu değerleri etle tırnak gibi Türk toplumunun ayrılmaz parçasıdır. Siyaseten sağcısıyla solcusuyla birbirimizle fikir uyuşmazlığımız olsa bile, bu değerlere aşağılayıcısı söz söyleyen veya fiili hareket yapanlara karşı tek yürek halinde hareket etmesini bilen bir ülkenin evlatlarıyız. Bu konuda en hassas millet Türk milletidir.

Televizyon ekranlarında, yazılı basında görüyoruz. Beyinleri zaafa uğramış,  ancak insan olarak doğmuş ama hayvandan farkı kalmamış içte ve dışta bazı kişiler bu değerlerimize amacı belli bazı saldırılar yapmakta veya yaptırılmakta. Böyle akıntıya kürek çeken ve nohut kadar beyinleri olanlara tam uyacağını inandığım bir Azeri atasözü vardır. “Adam vardır adamların nakşıdır, adam vardır hayvan bile ondan yahşidir” Yani Ülkemizin geleceği hakkında salyalı ağızlarıyla yorum yapan beyinsizlere Mevlana’nın bir sözünü de söylemeden geçmeyelim “Kabiliyetsiz olmak bir kusur değildir, ama karaktersiz olmak bir kusurdur”.  Diyor.

Şunu unutmayın ki tarihi bir gerçektir, 100 yıldır bu topraklar üzerinde yaşayanlara huzur vermeyen, üç tarafı denizlerle çevrili yer altı zenginlikleriyle bilenen dünyanın eşsiz güzeli ülkemde gözü olanlar, Türk milletini yok etmek için kullandıkları en etkili yol, milli ve manevi değerlerimiz üzerinden kardeşi kardeşe kırdırmaktır.

Bu ülke, attıkları nifak tohumları yüzünden, millet olarak çok acı bedeller ödedik..

Oyuna gelmeyelim.

Bu vatan için canlarını hiçe sayarak şehit olanlar ile ömrünü bu vatan için harcayarak ömrünü vermiş olanlarla, ne yazık ki bir avuç vatan haini kendini bilmezlerle birlikte maalesef aynı yolu, aynı ülkeyi, ne yazık ki aynı kaderi  paylaşıyoruz.

Gelin hiçbir ayrımcılık yapmadan yeni bir kardeşlik yaratalım.

Bu ülkenin gerçek sahipleri, sağlıklı kalın hoşça kalın.

Necati KESKİN

01 Şubat 2024

Bu yazı 440 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum